Win 98- és ME-támogatás nélkül érkezik a Firefox 3.0

Genda Csongor Zoltán, 2006. június 14. 19:08
A Mozilla fejlesztőcsapata a napokban bejelentette, hogy a Firefox 2.0 utáni 3.0-ás számozású webböngészőjük nem fogja majd támogatni a Microsoft Windows 98 illetve Millenium Edition operációs rendszereit.
A 2.0-ás verzió várhatóan már most augusztusban megjelenik, a Firefox 3.0 pedig csak valamikor jövőre készül el, ám máris nagy felháborodást váltott ki a felhasználók körében a mostani közlemény. Az alapítvány részéről azzal indokolták a döntést, hogy a redmondi konszern is beszünteti a szóban forgó két operációs rendszer további foltozását, és így értelmetlen volna a szabad forrású szoftver nem biztonságos környezeten való futtatása is. A tiltakozók szerint az lenne a legésszerűbb, ha a Mozilla szakemberei felmérést végeznének a Firefox-felhasználók operációs rendszereit illetően, és ennek fényében hoznák meg döntésüket.

Az alapítvány fejlesztői mindenesetre azt ajánlják az internetezőknek, hogy saját biztonságuk érdekében jobban tennék, ha felhagynának a Win 98 és ME további használatával, és egy modernebb operációs rendszert telepítenének fel számítógépeikre, amelyen minden további nélkül futtatható lesz majd a jövőre megjelenő böngésző-szoftver is.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HP a V4 Future Sports Festivalon mutatja be legújabb OMEN gaming eszközeit

 A HP az OMEN termékek széles kínálatát mutatja be szeptember 21-én és 22-én a V4 Future Sports Festivalon. A kilátogató játékosok megismerhetik az OMEN 15 és OMEN X 17 laptopokat, amelyek a Tempest hűtési technológiának köszönhetően kiemelkedő teljesítményre képesek és az új OMEN Desktop asztali gépet, amely minden elemében játékosoknak készült. A vállalat emellett olyan kiegészítőket mutat be, mint például az OMEN Photon vezeték nélküli egér, amely könnyedén személyre szabható és Proaktív Vezeték nélküli Technológiájával 0,2 ms-os válaszidőre képes. A HP ezek mellett bemutatja a játékosoknak OMEN kijelzőit is, köztük a 32 colos vagy 27 colos monitorait NVIDIA® G-SYNC® technológiával. 

2019. szeptember 19. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás