Informatikai és távközlési albizottság létrehozását kezdeményezi a Fidesz

forrás Prim Online, 2006. június 22. 15:16
Annak ellenére, hogy a kormány nem tartja fontosnak az informatikát és a távközlést, hiszen főosztályi szintre alacsonyította le az ágazat képviseletét, a Fidesz ezeket a háttérbe szoruló kérdéseket felszínen kívánja tartani - olvasható Nyitrai Zsolt, a párt informatikai és telekommunikációs munkacsoportjának vezetője közleményében.
A Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportja ma megtartotta alakuló ülését. A munkacsoportban az informatika és a távközlés iránt elkötelezett európai parlamenti és országgyűlési képviselők, valamint civil szakértők dolgoznak. A munkacsoport megállapította, hogy a négyéves koalíciós osztozkodás végeredménye az lett, hogy az informatikai tárca épületére ténylegesen is kikerült az ELADÓ tábla. Azzal, hogy a kormány megszüntette a minisztériumot, üzent mindenkinek: a jövőben nem élvez prioritást a terület.

A Fidesz számára ez elfogadhatatlan, ezért a munkacsoport kezdeményezte az informatikai és távközlési albizottság létrehozását a gazdasági bizottságon belül. A Fidesz akciótervet készít az európai fejlesztési irányok figyelembevételével annak érdekében, hogy a Gyurcsány-kormány megszorító intézkedéseinek ne essen áldozatul az ágazat. A munkacsoport kiemelten kíván foglalkozni a telekommunikációs piac szabályozásával, a digitális televíziózással és az elektronikus közigazgatással - áll a közleményben.
Kulcsszavak: IHM

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Válasszunk magunknak csillagot

Virtuálisan barangolva az idei online CES-en az egyik kedvencem a csillagok vizsgálatát egyszerűvé és okossá varázsló Vespera, amely a francia startup, a Vaonis legújabb - immár második verziójú - távcső-fejlesztése.

2021. január 14. 11:04

Tordai István a magyar James Bond

Ritkaságszámba menő filmet készített Tordai István és csapata, melyről a producer-műsorvezető beszélt.

2021. január 6. 14:40

A STRAND ALLSTARS igazi ünnepet kíván

Különleges karácsonyi ajándékkal készült a STRAND fesztivál: a szervezők kérésére újra összeállt a Lábas Viki, Rúzsa Magdi, Horváth Tamás és Járai Márk alkotta STRAND ALLSTARS, hogy a Piramis Kívánj igazi ünnepet és Ajándék című dalát feldolgozva varázsoljon ünnepi hangulatot. A december 7-i rádiós premiert követően december 11-től látható az animációs klip is, melyben az előadók rajzfilm-karakterként tűnnek fel, viselve az Együtt az Autistákért Alapítvány jelképét, a Kék Szív kitűzőt. A dal és a kisfilm így kapcsolódik az Alapítvány most induló érzékenyítő kampányához, melynek célja, hogy ledöntse az autizmust övező tabukat. A Kék Szív kitűzők mától a MOL töltőállomásokon és a  www.egyuttazautistakert.hu oldalon megvásárolhatók.

2020. december 14. 12:31

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás