Informatikai és távközlési albizottság létrehozását kezdeményezi a Fidesz

forrás Prim Online, 2006. június 22. 15:16
Annak ellenére, hogy a kormány nem tartja fontosnak az informatikát és a távközlést, hiszen főosztályi szintre alacsonyította le az ágazat képviseletét, a Fidesz ezeket a háttérbe szoruló kérdéseket felszínen kívánja tartani - olvasható Nyitrai Zsolt, a párt informatikai és telekommunikációs munkacsoportjának vezetője közleményében.
A Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportja ma megtartotta alakuló ülését. A munkacsoportban az informatika és a távközlés iránt elkötelezett európai parlamenti és országgyűlési képviselők, valamint civil szakértők dolgoznak. A munkacsoport megállapította, hogy a négyéves koalíciós osztozkodás végeredménye az lett, hogy az informatikai tárca épületére ténylegesen is kikerült az ELADÓ tábla. Azzal, hogy a kormány megszüntette a minisztériumot, üzent mindenkinek: a jövőben nem élvez prioritást a terület.

A Fidesz számára ez elfogadhatatlan, ezért a munkacsoport kezdeményezte az informatikai és távközlési albizottság létrehozását a gazdasági bizottságon belül. A Fidesz akciótervet készít az európai fejlesztési irányok figyelembevételével annak érdekében, hogy a Gyurcsány-kormány megszorító intézkedéseinek ne essen áldozatul az ágazat. A munkacsoport kiemelten kíván foglalkozni a telekommunikációs piac szabályozásával, a digitális televíziózással és az elektronikus közigazgatással - áll a közleményben.
Kulcsszavak: IHM

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL

Szinte az összes, jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és igazán fontos koncerthelyszín közösen mozgósítja a hazai művészvilágot. Arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a “MARADJ OTTHON!” kampányban. Közösen indítják el a virtuális “MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL”-t, amely a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

2020. március 21. 19:05

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

2020. február 6. 16:34

Unibet – online fogadás a minőség és a biztonság szolgálatában

A nagymúltú bukméker iroda, az Unibet több mint 20 éve van jelen a piacon, ezzel az egyik legrégebbi szerencsejáték szolgáltatónak számít. A fogadóiroda magas kezdőbónuszokkal, színes kínálattal és széleskörű funkcionalitással igyekszik kielégíteni a felhasználók elvárásait és igényeit.

2020. január 29. 20:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás