Az új székházban Cisco hálózaton közlekedik a RTL Klub hang-, videó- és adatforgalma

forrás Prim Online, 2006. június 22. 18:54
Az RTL Klub, valamint a tévétársasággal együttműködő produkciós és társcégek 2005. decembere óta a Nagytétényi úti új székházban működnek. A zöldmezős beruházásban épült központban az irodák mellett a tévécsatorna stúdiói is helyet kaptak, ahol élő és felvett műsorok is készülnek és kerülnek sugárzásra. A tévétársaság a székház informatikai hálózatának kialakításához a Cisco hálózati technológiáját választotta. A konvergens hálózaton zajlik a teljes telefon- és adatforgalom, a házban többek között 600 Cisco IP telefon került telepítésre.
"Számukra a legmodernebb telekommunikációs infrastruktúra elengedhetetlen a televíziós versenyben. Számos műsor - köztük az aktuális magazinműsorok vagy a Forma 1 - közvetítése külső helyszínekről történik, ahol csak rövid idő áll rendelkezésünkre a komplett kommunikációs infrastruktúra kiépítésére. Ilyen esetben bérelt vonalakkal dolgozunk, a Cisco megoldásával pedig egyetlen fizikai kapcsolaton meg tudjuk oldani a kép-, hang- és adatkapcsolatot. Így kitelepült munkatársaink ugyanúgy hozzájuthatnak a belső hálózati szolgáltatásokhoz és a telefóniához, mintha a székházban lennének" - mondta Szilágyi Dénes, az RTL Klub IT vezetője.

Az egységes hálózattal a létesítés költségei jelentősen csökkentek: elegendő volt egyetlen hálózatot kiépíteni, amelyen a hang- és adatkommunikáció is megvalósul. A rendszer kiépítése és karbantartása egyaránt kevesebb erőforrást igényelt, a webes felülettel az új mellékek konfigurálása lényegesen egyszerűbbé vált, mint a régi telefonközpont esetében. A rendszer ugyanakkor lehetőséget nyújt a hívások részletesebb követésére, áttekinthetőbb adatbázis létrehozására, amellyel a telefonköltségek is hatékonyabban menedzselhetők.

A közös infrastruktúra révén az RTL Klub és a partnercégek munkatársai egységes telefonos adatbázist használnak, a székházban dolgozók telefonszáma a Cisco IP telefonok képernyőjén előhívható telefonkönyvből kereshető ki. A tervek között szerepel az egységes üzenetkezelés bevezetése is, amellyel a munkatársak a beérkező hangposta, email vagy fax-üzeneteikhez számítógépeiken és az IP telefonkészülékekről egyaránt hozzáférhetnek.

A hálózat tervezését és kivitelezését fővállalkozóként a T-Systems, a Cisco Gold partnere végezte.
Kulcsszavak: RTL Cisco

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24