Nincs több kémkedés: Technológiai előny a NOD32-nél

forrás Prim Online, 2006. június 26. 10:35
A Checkmark minősítései szerint a NOD32 antivírus rendszer asztali számítógépeken futó verziója a világon elsőként képes mind a kémprogramok irtására, mind azok településének megelőzésére.
A világon elsőként a NOD32 kapta meg a West Coast Labs két független minősítését, melyek jelzik, hogy az antivírus rendszer nemcsak arra képes, hogy megelőzze a kémprogramok számítógépre történő települését, de arra is, hogy hatástalanítsa a már korábban felkerült kémprogramokat.

„Mindez azt jelenti, hogy a felhasználók számítógépei a védelem két fajtáját is élvezik egyetlen terméknek köszönhetően, így a NOD32 technológiai előnye ismét megnőtt versenytársaival szemben.” – nyilatkozta Csiszér Béla, a NOD32 antivírus rendszert forgalmazó Sicontact ügyvezetője.

A szakember elmondta, hogy a NOD32 2.5 verziója még 2005 áprilisában az elsők között szerezte meg a Chekmark „Anti-Spyware Desktop” minősítést, mely jelzi, hogy a termék képes a kémprogramok településének megakadályozására. Mára a NOD32-t gyártó ESET versenytársai közül a legtöbben szintén megszerezték e címet, a nagy antivírus gyártók termékei közül azonban kizárólag a NOD32 képes arra, hogy a számítógépre korábban feltelepült kémprogramokat is kiirtsa, amit a most elnyert Chekmark „Anti-Spyware Installed” minősítés mutat. Ezt a címet az Anti-Spyware Desktop minősítéssel együtt jelenleg egyedül a NOD32 birtokolja.
Mivel a kémprogramok egyre nagyobb veszélyt jelentenek világszerte, a NOD32 technológiai előnye hozzájárulhat az egyre népszerűbb vírusirtó további terjedéséhez. Az IDC becslése szerint a kémprogramok egy 2000 számítógéppel rendelkező vállalat számára átlagosan 40 millió forintnyi kárt okoznak évente, Brian Burke, az IDC elemzője pedig nemrég kiemelte, hogy az IT helpdesk hívások 40%-a ma kémprogramokkal kapcsolatos, és a probléma a vállalatok 75%-át érinti.
Kulcsszavak: Eset security vírus NOD32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05