Nincs több kémkedés: Technológiai előny a NOD32-nél

forrás Prim Online, 2006. június 26. 10:35
A Checkmark minősítései szerint a NOD32 antivírus rendszer asztali számítógépeken futó verziója a világon elsőként képes mind a kémprogramok irtására, mind azok településének megelőzésére.
A világon elsőként a NOD32 kapta meg a West Coast Labs két független minősítését, melyek jelzik, hogy az antivírus rendszer nemcsak arra képes, hogy megelőzze a kémprogramok számítógépre történő települését, de arra is, hogy hatástalanítsa a már korábban felkerült kémprogramokat.

„Mindez azt jelenti, hogy a felhasználók számítógépei a védelem két fajtáját is élvezik egyetlen terméknek köszönhetően, így a NOD32 technológiai előnye ismét megnőtt versenytársaival szemben.” – nyilatkozta Csiszér Béla, a NOD32 antivírus rendszert forgalmazó Sicontact ügyvezetője.

A szakember elmondta, hogy a NOD32 2.5 verziója még 2005 áprilisában az elsők között szerezte meg a Chekmark „Anti-Spyware Desktop” minősítést, mely jelzi, hogy a termék képes a kémprogramok településének megakadályozására. Mára a NOD32-t gyártó ESET versenytársai közül a legtöbben szintén megszerezték e címet, a nagy antivírus gyártók termékei közül azonban kizárólag a NOD32 képes arra, hogy a számítógépre korábban feltelepült kémprogramokat is kiirtsa, amit a most elnyert Chekmark „Anti-Spyware Installed” minősítés mutat. Ezt a címet az Anti-Spyware Desktop minősítéssel együtt jelenleg egyedül a NOD32 birtokolja.
Mivel a kémprogramok egyre nagyobb veszélyt jelentenek világszerte, a NOD32 technológiai előnye hozzájárulhat az egyre népszerűbb vírusirtó további terjedéséhez. Az IDC becslése szerint a kémprogramok egy 2000 számítógéppel rendelkező vállalat számára átlagosan 40 millió forintnyi kárt okoznak évente, Brian Burke, az IDC elemzője pedig nemrég kiemelte, hogy az IT helpdesk hívások 40%-a ma kémprogramokkal kapcsolatos, és a probléma a vállalatok 75%-át érinti.
Kulcsszavak: Eset security vírus NOD32

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

2019. november 18. 12:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás