BT - KDDI közös vállalat

forrás Prim Online, 2006. június 26. 21:44
A BT, a világ egyik legnagyobb kommunikációs megoldásszállító vállalata, és a KDDI, Japán második legnagyobb teljes körű szolgáltatást nyújtó telefonszolgáltatója ma bejelentette egy 50-50 százalék alaptőkéjű közös vállalat létrehozását. Az ünnepélyes bejelentésen Tokióban részt vett Andy Green, a Bt Global Services vezérigazgatója és a BT igazgató tanácsának vezetője, valamint Tadashi Onodera, a KDDI elnök-vezérigazgatója. A tervek szerint a közös vállalat égisze alatt a két cég egymás erősségeit hasznosítja, hogy nemzetközi menedzselt szolgáltatásokat és hálózat-központú outsourcing megoldásokat nyújtsanak japán multinacionális vállalatok részére.



Andy Green mondta: „A világ második legnagyobb piacaként Japán jó okkal foglal el előkelő helyet a BT prioritás rangsorán. Az ágazati jelentések a jelenlegi japán outsourcing piacot 90 milliárd dollárra1 becsülik, ami kétszer akkora, mint Ázsia-Óceánia többi része együtt. Továbbá, a menedzselt globális hálózati technológia kihívásai, a teljesítmény, megbízhatóság és biztonság iránti növekvő igényekkel együtt a hálózati outsourcing jelentős növekedését vetítik elő2.

„A KDDI-vel alakított közös vállalat tökéletesen alkalmas megszólítani ezt a piaci keresletet, ahol a BT hozza nemzetközi képességeit és bizonyított outsourcing eredmény-jegyzékét, a KDDI hozzájárulása pedig a helyi kapcsolatok, lehetőségek és az összpontosítás a japán piacra. A közös vállalat a BT Japan és a BT Infonet Japan meglévő ügyfeleit szolgálja ki.  Ezen kívül, a közös vállalat szolgáltatások kiterjesztett sorát hozza a Japánban székelő, nemzetközi tevékenységet folytató vállalatok előnyére.”

A közös vállalat 100 alkalmazottal indul, akiket a BT és a KDDI teljes vállalati forrása támogat, ideértve a Kutatás és fejlesztés, az IP alapú szolgáltatások, pénzügyi erősség és valódi nemzetközi skála.

Tadashi Onodera így kommentált: „Ügyfeleink jelenlegi tendenciája, hogy hálózati és IT szükségleteik kielégítésére nemzetközi megoldásokra kötnek szerződést. Biztos vagyok abban, hogy a BT nemzetközi szolgáltatásainak erőforrásait és szakértelmét harmonizálva a KDDI sokéves, japán ügyfeleinknek nyújtott hazai és nemzetközi szolgáltatási tapasztalatával egy teljesen globális megoldást eredményez, ami megfelel ügyfeleink rendkívül magas követelményeinek. Bár a BT japáni üzleti tevékenysége és forrásai átkerülnek a közös vállalathoz, a cég továbbra is nyújt közvetlenül szállítói, pénzügyi és technológiai szolgáltatásokat.”

Kulcsszavak: KDDI +céginfo BT

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50