Barangolás az adatbázisok világában: SQL-túra a NetAcademiától

forrás Prim Online, 2006. június 27. 12:45
Szeptembertől túrára invitálja a NetAcademia Oktatóközpont azokat az informatikai szakembereket, akik a Microsoft adatbázis-technológiájával kapcsolatos fejlesztői vagy üzemeltetői szaktudásukat kívánják bővíteni. A kafetéria elven működő SQL-túra keretében ki-ki tudásszintjének és a vállalati IT-stratégiának megfelelően válogathatja össze a munkájához szükséges Microsoft SQL Server kompetenciákat.
Egyedülálló tanfolyami struktúrát vezet be a Microsoft legfrissebb adatbázis technológiájának elsajátításához a NetAcademia Oktatóközpont. Az SQL-túra az első olyan tanfolyamcsokor, ahol a jelentkezők elegánsan, néhány egérkattintással állíthatják össze a számukra megfelelő tematikát. „Konkrét piaci igényre ad választ az SQL-túra. Mivel a Microsoft legújabb adatbázis-platformja igen szerteágazó, az összességében 10 heti tananyagot egységekre kellett bontani. Így ki-ki időbeosztásának és tudásának megfelelőn válogathatja össze a bebarangolni kívánt útvonalat” – mondta Szántó Zoltán, a NetAcademia Oktatóközpont kereskedelmi igazgatója.

A Microsoft új adatbázis-kezelőjének megjelenésével rengeteg újdonság látott napvilágot, melyek közül számos a katasztrófa-elhárításhoz ad nélkülözhetetlen segítséget. „Az SQL Server 2005 segítségével költséghatékonyan oldható meg pl. az adatbázis tükrözés, vagy a tárolóeszközök kisebb, szektorokat érintő hibáiból eredő problémák rendbetétele” – ismertetett néhány fontos, a tematika részét képező jellemzőt Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezető igazgatója. „A Microsoft Magyarország hazai letöltő-központjának üzemeltetőjeként elsőként, még a termék bétafázisában vezettük be az SQL Server 2005-öt, így komoly gyakorlati tapasztalat gyűlt össze a számos újszerű megoldást alkalmazó adatbázis-technológia kapcsán. Ez az SQL-túra résztvevőinek tudását is gazdagítani fogja” – mondta Fóti Marcell.

A túra – melybe szükség esetén a Microsoft SQL 2000 Server állomásai is beépíthetőek  - különlegessége azonban nem csak abban rejlik, hogy teljes mértékben az informatikus igényeire szabható. Egy nap idegenvezetési díja úgy lett meghatározva, hogy a szakképzési hozzájárulás terhére elszámolva a tanfolyamok sorozata díjmentes legyen. Azon informatikusok számára pedig, akik bizonytalanok az útvonal megtervezésében, a NetAcademia Oktatóközpont 2006. szeptember 07.-én MesterQrzust szervez, melynek keretében ízelítőt ad a 10 hét anyagából.

Az SQL-túra szabadon választható állomásai:


Microsoft SQL Server 2000 lekérdezése Transact-SQL-el (2071)
SQL Server 2005 átképzés rendszergazdáknak (2733)
Microsoft SQL Server 2005 adatbázis-implementáció (2779)
Microsoft SQL Server 2005 karbantartása (2870)
Microsoft SQL Server 2005 adminisztrációja és feladat-automatizálása (2789)
Microsoft SQL Server 2005 infrastruktúra-tervezés (2786)
Microsoft SQL Server 2005 biztonság (2787)
Microsoft SQL Server 2005 adatbázis-optimalizálás és probléma elhárítás (2890)
Microsoft SQL Server 2005 lekérdezések optimalizálása és tuningja (2784)
Nagy rendelkezésre-állású adatbázisok tervezése Microsoft SQL Server 2005 segítségével (2788)
Microsoft SQL Server 2005 szerveroldali megoldások (2781)
Microsoft SQL Server 2005 adatréteg-tervezés (2783)


Kapcsolódó webcímek:
http://www.netacademia.net/mq.aspx

http://www.netacademia.net/sqltura.aspx
http://www.netacademia.net/news.aspx

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

2023. december 7. 18:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27