Letöltéseket is forgalmaz egy brit digitális rádió

Milkovits Gábor, 2006. június 27. 14:22
A brit UBC Media médiaprodukciós vállalat a Birmingham-i Heart Station rádióállomás zeneszámait automatikusan letölthetővé teszi a szolgáltatására előfizetők számára.
A megoldás újdonsága abban rejlik az eddigi, digitális rádióadásokhoz kapcsolódó letöltésekhez képest, hogy a szám(ok) kiválasztása után nincs szükség további, sokszor bonyolult és időigényes lépésekre. A letöltéskor az előfizető automatikusan egy saját névre szóló, webalapú online adatbázisba is megkapja a zeneszámot, ahonnan könnyedén átmásolhatja tetszés szerinti lejátszó készülékére, anélkül, hogy közben a PC-vel külön szinkronizálnia kellene.

A UBC rádiós zeneletöltő szolgáltatása a kártyás mobilokhoz hasonló módon, azaz előre fizetett konstrukcióban fog működni, egy dal ára pedig 1,25 font (kb. 500 Ft) lesz. A piacvezető iTunes-on ugyanez csak 79 penny (kb. 320 Ft), de persze az onnan letöltött számok csak az iPod-on szólalnak meg. A UBC szerint még az idén megjelennek a szigetországban a digitális rádióadások vételére alkalma mobiltelefonok, ami hatalmas piacot nyithat meg a hasonló szolgáltatások előtt.

Kulcsszavak: onlineszolg zene rádió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38