Az LG Corporate Design Center lett "2006 Tervező Csapata"

forrás Prim Online, 2006. június 28. 11:09
Az LG Corporate Design Center kapta a ’Design Team of the Year 2006’, vagyis ’2006 Tervező Csapata’ címet. Ez a második alkalom, hogy ázsiai tervezők söpörték be a világszerte elismert Red Dot Design Award legrangosabb díját, a ’Radius’ trófeát.
Az ünnepi díjátadót az esseni operaházban, az Aalto Színházban tartották meg június 26-án az 1200 vendéget számláló különleges hallgatóság előtt, kiknek tagjai között formatervezőket, üzletembereket és a média szereplőit éppúgy megtalálhattuk, mint a politikai és a kulturális élet képviselőit. A ceremónián elmondott beszédében az LG Design Team eredményeit méltatta Giorgetto Giugiaro, az Italdesign Giugiaro elnöke.

A Red Dot 1998 óta jutalmazza az új trendeket teremtő tervezőket ’Design Team of the Year’ díjával. Eddig csak két ázsiai vállalat kapta meg ezt az elismerést. A díj történetében az LG-n kívül pedig olyan nevek szerepelnek, mint az Apple, Adidas, Mercedes-Benz, Nokia, Audi és Sony.

A ’Radius’ trófeát, amelyen az 1998 óta díjazottak neve mind megtalálható, Jae Jin Shim, az LG Kijelző és Média Tervező részlegének az elnöke vette át Stephan Dietrich úrtól, a múlt évi győztes Adidas tervező részlegének képviselőjétől.

Az LG-nél június 16. óta hivatalosan is beköszöntött a ’Dízájn Kora’. Az LG Corporate Design Center feladatait az LG főtechnológusa ugyanolyan figyelemmel és odaadással kezeli, mint a K+F központok munkáját.

Idén az LG 20 Red Dot Design és 11 iF Design díjat nyert és ezzel rekordot állított fel a szakmában. A cég többek között az alábbi termékeinek köszönheti sikerét: falra kasztható kivetítő (AN110), dual-core szélesvásznú noteszgép (T1), 50 inches Plazma TV, 42 inches LCD TV, elöltöltős mosógép, Chocolate Phone. A falra kasztható kivetítő és a dual-core szélesvásznú noteszgép ráadásul a Red Dot ’Best of the Best’ elismerésében részesült. Az LG Chocolate Phone-ját talán már be sem kell mutatni, hiszen bestseller termék lett Ázsiától Európáig és még a tervezőszakma is erről beszél mindenhol.

Az LG az első olyan cég, amely termékeinek teljes skálája után kapta a ’Design Team of the Year’ elismerést. Az LG díjnyertes ’darabjai’ a Red Dot Design Múzeumban lesznek kiállítva a következő évi díjátadó ceremóniáig.

Fülhallgató elosztók szerepe a mindennapokban

Bár első hallásra talán felesleges kiegészítőnek tűnhet, de a kifejezetten olcsó megoldás sok esetben hasznos segítség lehet. Ez a kiegészítő eszköz arra alkalmas, hogy egy audio kimenet mással vagy másokkal megosztásra kerüljön. A termék kivitelétől függ, hogy mennyi személlyel osztható meg. Ezen aprócska kiegészítő segítségével is könnyebbek lehetnek bizonyos napok. Baráti kapcsolatok ápolásában, megerősítésében és új ismeretségek szerzésében is segítségedre lehet.

2020. január 19. 20:51

Mozgásérzékelős lámpát használva hatékonyan növelhető a biztonság

Le- és felkapcsolás bármiféle manuális beavatkozás nélkül? Mindez könnyen lehetséges, méghozzá akkor, ha a kültéri világítást sokkal kényelmesebbé varázsló mozgásérzékelős lámpát alkalmazunk.

2020. január 19. 20:45

Mivel tisztítsuk a hátizsákot?

A hátizsák tisztítása egyre nagyobb fejtörést okoz manapság, hiszen ahány anyag, annyi ajánlás. Aki pedig mindent végigolvas, nem is fogja tudni, hogy hol áll a feje. Megpróbáljuk összefoglalni, hogy hogyan tisztítsd otthoni körülmények között a leghatékonyabban a hátizsákodat.

2020. január 19. 20:36

Az optikai tárolók működési elve

Mindannyiunk otthonában megtalálhatóak. Ki többet, ki kevesebbet használja. Mindannyian tudjuk, mi az, mégis, hogy hogyan működik kérdésre kevesen tudnának válaszolni. Ettől természetesen mindannyian hallgatunk zenei CD-t, nézünk a DVD filmet, sőt, már Blu-Ray-t is. De mégis hogyan működnek? Az optikai adattárolók mindegyike használat közben semmilyen károsodásnak, kopásnak nincs kitéve. Így akár évtizedekig is működőképes maradhat.

2020. január 19. 19:55

Digitális transzformáció révén válik hatékonyabbá a logisztika és szállítmányozás

Az Infosys, az újgenerációs digitális szolgáltatások globális vezetője, partnerségre lép a GEFCO-val, az autóipari logisztika európai vezetőjével és a globális multimodális ellátási lánc szakértőjével, annak érdekében, hogy a következő öt évben támogassa a cég digitális átalakítását.

2020. január 19. 15:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás