Új SGI szerverek kétmagos Intel Xeon 5100 és Itanium lapkákkal

Széll Zoltán, 2006. június 30. 16:23
Az SGI a termékek új sorozatát jelentette be. A vállalat a fürtmegoldások teljesen új sorát fedte fel, amely a kétmagos Intel Xeon 5100 sorozatú processzorokon és a kétmagos Intel Itanium 2 lapkákon alapul Az SGI Altix 450 (midrange) pengeszerver az utóbbiakat használja. Az SGI az új szerverek bevezetése mellett megkétszerezte az SGI Altix 4700 szerverek teljesítményét.
Az SGI bevezette az SGI Altix XE terméket, a Linux alapú szerverek és a gyár által integrált fürtök új családját, amely a kétmagos Intel Xeon 5100 lapkákat használja, melyeket az Intel most jelentett be. A versenytárs rendszerektől eltérően az SGI Altix XE fürtök igények szerint konfigurálhatók, amely lehetővé teszi a népszerű alkalmazások optimalizálását.

Az SGI Altix XE szerverek két, kétmagos Intel Xeon 5150 processzort (4 CPU magot) tartalmaznak és maximum 32 GB memóriát támogatnak minden szerverben. Az új rendszerekben ideális az egyensúly a 64 bites teljesítmény és az érték között. Az új SGI Altix XE rendszerek mindegyike Intel Xeon processzor alapú fürt, amelyek támogatják az adat intenzív alkalmazásokat (pl: élet- és környezeti tudományok, média, műszaki elemzések, vállalati).

Az SGI bevezette az SGI Altix 450 pengeszervert, amely az Intel következő generációs – júliusban érkező – kétmagos Intel Montecito Itanium 2 lapkáit tartalmazza. Az új Altix 450 szerver maximum 2,5-szer nagyobb teljesítményt szállít, mint a jelenleg kapható Altix 350 szerver - alacsonyabb rendszerköltségen. Az Altix 450 szerverek konfigurálhatók a maximális sűrűséghez, I/O-hoz vagy memóriához, vagy vegyesen bármilyen terheléshez.

Az SGI a forradalmian új SGI Altix 4700 pengeszervert kétmagos Intel Montecito Itanium 2 processzorral is bevezette. Az új Linux alapú rendszerek kétszer nagyobb teljesítményűek, mint a mai díjnyertes Altix szerverek további rendszer költség nélkül, alacsonyabb energia-felvétellel, nagyobb sűrűséggel és rugalmassággal az igényes adat intenzív alkalmazásokhoz. Ezek a rendszerek a jövőben könnyen aktualizálhatók és bővíthetők.

Az SGI az új nagy teljesítményű rendszerek bevezetésével folytatja a felhasználók növekvő igényeinek kielégítését minden szinten. A Linux alapú rendszerek rekord méretezhetőséggel rendelkeznek. Az SGI Altix 4700 penge-platform és a Novell SUSE Enterprise Linux Ver. 10 béta változata egyetlen rendszerben (SSI = single system image) – világrekord számú – 1024 processzor használatát, illetve futtatatását teszi lehetővé. Jelenleg a legnagyobb Linux SSI 512 processzort használ.

A rekorddöntő Altix 4700 rendszert most helyezték üzembe Mümchenben (Németország) a Leibniz Számító Központban (LRZ = Leibniz Rechen Zentrim). Az új Altix 4700 Itanium alapú rendszert két fázisban helyezik üzembe, Az első fázis végén a rendszer 4096 Itanium 2 processzort, 17 TB globál osztott memóriát és 660 TB kapacitású SGU InfiniteStorage megoldást tartalmaz.
Kulcsszavak: szerver SGI

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05