Az FBI elkapta Amerika legveszélyesebb filmkalózait

Genda Csongor Zoltán, 2006. június 30. 19:02
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a napokban lecsapott a feltehetőleg az Egyesült Államok legnagyobb filmkalóz bandájának számító csoportra.
Az FBI nyomozói a New York-i razziák során 13 olyan személyt vettek őrizetbe, akiket a mozis felvételek készítésével, valamint terjesztésével vádolnak. A hatósági közlemény szerint a bűnbanda tagjai a legújabb kasszasikereket a mozikba becsempészett digitális kamerákkal felvették, és röviddel a premier után megkezdték azok internetes forgalmazását. A filmipar képviselői úgy vélik, hogy az 1999 óta működő csoport tehető felelőssé az Amerikában közkézen forgó kamerás verziók megjelenésének a feléért. Egy az idén májusban közzétett tanulmány szerint a hollywoodi stúdiók évente több mint hatmilliárd dolláros bevételkiesést kénytelenek elszenvedni az efféle illegális kópiák nagyszámú terjedése miatt.

A házkutatások során a nyomozók számos kamerát valamint kalózmásolatot tartalmazó adathordozót is lefoglaltak bizonyíték gyanánt. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja a vádlottakat, akkor a gyanúsítottak akár öt év börtönbüntetést is kaphatnak.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01