Mp3 lejátszót ad a Napster a hűséges előfizetőknek

Milkovits Gábor, 2006. július 1. 10:08
Azok, akik Amerikában egy évre előfizetnek a „Napster To Go” internetes zeneletöltő szolgáltatásra, most egy 256 MB-os lejátszóhoz ingyen, egy 1 GB-oshoz pedig 50 dollárért hozzájuthatnak.
A konstrukció nagyon hasonlít ahhoz, amit a mobilszolgáltatók alkalmaznak az egyes előfizetések értékesítésénél, ahol hűségnyilatkozat fejében a bolti árnál jóval olcsóbban hozzá lehet jutni a készülékekhez. Az online zeneáruházak közül a Napster az első, amely ezzel a fogással él, ám siker esetén valószínűleg lesznek még követői. A Napster To Go havidíja 15 dollár. Maga az 1 GB-os lejátszó a Napster saját DRM10 PlaysForSure fájljai mellett kompatibilis még a mp3, WMA és WAV zenei, illetve az MPEG 4 mozgóképes és jpeg képi tartalmakkal is, mely utóbbiak a 120 x 180 képpontos, színes LCD kijelzőn tekinthetők meg. A készülék beépített FM rádióval is fel van szerelve, Li-polimer akkumulátora pedig 35 órányi lejátszást támogat.

A valaha illegális zeneletöltő portálként indult Napster mára fizetős zeneáruházzá alakult, amelynek fő riválisa a piacvezető Apple iTunes. A tömörített formátumú digitális zenék piacán gyakorlatilag minden szereplő a csak egymással kompatibilis iTunes és iPod babérjaira tör, kérdés azonban, hogy a Napster-éhez hasonló ötletek jelentik-e a megoldást. Egyes szakértők szerint az iPod korszak végét a multimédiás mobiltelefonok és a hozzájuk kapcsolódó, életképes zeneletöltő konstrukciók elterjedése hozza majd el.
Kulcsszavak: audioplayer mp3 Napster

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lenny Kravitz és Marshmello is jön a VOLTra

A Telekom VOLT Fesztivál első fellépői között tucatnyi világsztár szerepel: többek között Lenny Kravitz, Marshmello, Passenger és Yungblud. Idén először jelentős kedvezménnyel diákbérlet is vásárolható, több kemping lesz, amelyek részeként a VOLT VILLAGE fullos szolgáltatásokat ígér, az early bird jegyakcióban pedig minden megvásrolt bérlet után egy fát ültet a VOLT. Aki pedig az idei emlékeket akarja felidézni, az aftermovie-t nézve itt megteheti.

2019. november 27. 10:16

Online sportfogadás a legjobb oldalakon

Számos online fogadóiroda van a piacon, és olykor nem egyszerű eldönteni, melyik is igazán megbízható ezek közül. A Pepebet erre kínál megoldást, és segít eligazodni az online sportfogadás útvesztőjében.

2019. november 20. 15:21

Már készülhetünk a 2020-as Szabadság Szigetére

Érdemes beírni a naptárba: 2020. augusztus 5-én indul az év legjobb hete, a Szabadság Szigetén. Aki a november 14-én déli 12 órától 24 órán át tartó “Szitizen Prime” akcióban vásárol bérletet a jövő évi Szigetre, nem csupán a legolcsóbban válthat hetijegyet, de exkluzív ajándékcsomagot is kap, a környezettudatosság jegyében.

2019. november 13. 11:30

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás