Központi távközlési felügyeletet szeretne az EU

Milkovits Gábor, 2006. július 4. 19:41
Viviane Reding, az Európai Unió informatikai és Telekommunikációs Biztosa a héten olyan tervekről számolt be, melyek szerint az unió egy központi távközlési felügyeleti szervet kíván felállítani az ágazat szabályozására.
A szervezet Reding szerint összehangolná a 25 nemzeti szabályozó testület munkáját, hasonlóan ahhoz, ahogyan ez a központi bankok esetében már megvalósult. Az intézményhez egy olyan testület is társulna, amely a rádiófrekvenciák kiosztását szabályozná, úgy ahogyan az az Egyesült Államokban is történik. Ez utóbbival kapcsolatban félelmek merültek fel a tagállamokban arra vonatkozóan, hogy a hullámsávok felszabadításából és használatba adásából származó bevételek a jövőben az egyes tagországok költségvetése helyett az EU központi kasszájába folynának be. A brit sajtóban már napvilágot láttak olyan vélemények, amelyek hevesen ellenzik ezt az elképzelést.

A központi piaci szabályozó testület felállítása mellett Reding ígéretet tett arra, hogy az unió olyan lépéseket tervez a közeljövőben, amelyek a felügyeleti szféra fejlesztése mellett bátoríthatják a rádiós hullámsávok hatékonyabb felhasználását, illetve elősegíthetik a versenyt és a befektetések növekedését az ágazatban.
Kulcsszavak: EU távközlés

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új chatbotjával szabadítja fel a mesterséges intelligencia képességeit a Viber

A Viber AI Chat & Create chatbotja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kérdéseket tegyenek fel és képeket tervezzenek közvetlenül az alkalmazáson keresztül, a DALL-E és a Davinci mesterséges intelligencia technológiák támogatásával.

2023. február 2. 20:16

Az új Galaxy S23 sorozat átírja a prémium felhasználói élmény fogalmát

A Samsung bemutatja a Galaxy S23, Galaxy S23+ és Galaxy S23 Ultra készülékeit, amelyek új korszakot nyitnak a Samsung Galaxy által nyújtott prémium élmények terén. Az új Galaxy eszközök kamerái a korábbinál is nagyobb szabadságot biztosítanak a felhasználóknak a bennük rejlő kreativitás felfedezésében és megélésében. 

2023. február 2. 11:20

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

A Rakuten Viber jelentős fejlesztésekkel lépte túl a szuper alkalmazások státuszát

A Rakuten Viber, az üzenetküldés és a hangalapú kommunikáció globális vezetője két jelentős újítást jelentett be világszerte, amely az alkalmazáson belüli márka és felhasználó közötti interakció fejlődésének új szakaszát vetíti előre. Az új funkciók közé tartozik ezentúl a Business Inbox és a kereshető Commercial Account (Kereskedelmi Fiók), amely a Viber hosszú távú szuperapp-stratégiájának következő lépését jelenti.

2023. január 23. 20:24

Januártól a MediaMarkt áruházakban is megvásárolhatóak a Vodafone mobil előfizetései

A tavaly év végén indult próbaüzem sikerét követően, január 18-tól már az összes magyarországi MediaMarkt áruházban megvásárolhatóak a Vodafone előfizetései mobilkészülékekhez. Magyarországon ez az első és egyetlen ilyen komplex, vásárlóbarát megoldás, melyben egy kiskereskedelmi egység a teljes mobiltelefon-választékát szolgáltatói támogatással, előfizetéssel kínálja vásárlói felé. 

2023. január 22. 14:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46