Egyujjas egér

Milkovits Gábor, 2006. július 12. 20:31
Az LG egy olyan speciális számítógépes egeret mutatott be, amely a szokásosnál jóval kisebb méretű, és csupán egy ujj használata elegendő a kezeléséhez.
Az eszköz elsőre egy kissé kényelmetlennek tűnik: az egyetlen hosszúkás gomb „orrésze” helyettesíti a bal, a hátulsó fele pedig a jobb oldali hagyományos egérgombokat, emellett pedig egy kis gördítő kerék is elhelyezésre került a periféria jobb oldalán. A koncepció nem az LG mérnökeinek fejében született meg, ugyanis tavaly már megjelent egy hasonló megoldás a japán Green House nevű cégtől. Az viszont, hogy ezúttal egy nemzetközi nagyvállalat is magáévá tette az ötletet azt jelentheti, hogy a terméknek esetleg lehet jövője. A nagyjából 2,5 cm széles egér mindenképpen praktikus lehet a noteszgépekhez, amelyek utálatos touchpad-je helyett a többség valószínűleg szívesebben használ egeret, a szabvány méretű PC-perifériát ugyanakkor nem túl praktikus zsebben magunkkal hordozni.

Az új LG termékről a képeken kívül egyelőre nem jelent meg semmilyen konkrét információ, így azt sem lehet tudni, hogy világszerte, vagy csak Dél-Koreában lesz kapható. Az igazán praktikus megoldás egyébként az lenne, ha a gyártó egy drótnélküli verzióval is előállna a későbbiekben.
Kulcsszavak: egér LG LG Electronics

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás