A Sziget 2006 a Myspace.com-on

Kiss Ádám Zoltán, 2006. július 13. 12:03
Alig pár hónap alatt több mint ezer barátot gyűjtött a Sziget 2006 hivatalos Myspace oldala és a csatlakozók száma a fesztivál közeledtével ugrásszerűen növekszik. A közös platformot a Myspace jelenti, a világ legnagyobb közösségi oldala (social network), amely több mint 80 millió felhasználóval rendelkezik.
Az Egyesült Államokból indult őrület révén ismerősökre, bárki barátokra tehet szert, viszont ellentétben a magyar iWiW-vel itt akárki regisztrálhatja magát. A Myspace egy olyan sikertörténet, amelyet más sikertörténetek továbbgenerálnak: ilyen a sheffieldi Arctic Monkeys sztorija, akik miután szerencsésen elhelyezték demójukat az internet megfelelő közösségi pontjain, első kislemezük megjelenésekor már jól menő zenekarnak számítottak. Erre a hype-ra természetesen nem lehet építeni, mára mindez olybá tűnik egy most induló előadónak, mint egy piramisjáték csúcsán lévő ember szerencséje: ám lassan minden zenész itt van, és ez a Myspace egyik legnagyobb erőssége. A zene mindenkié, letölthető vagy nem letölthető formában, legalábbis a Myspace szerint.

Összegezve a Myspace a mai zene egyik motorja:

- hiszen könnyen-gyorsan kezelhető,
- három saját szám feltölthető, amelyet a rajongók-érdeklődők-barátok azonnal meg is hallgathatnak (mindehhez klipünket is hozzátehetjük),
- gyors visszajelzést kaphatunk tevékenységünkről.

A Sziget azért választotta a közösségi oldalt, mert látogatói közül nagyon sokan myspacerek, rengeteg külföldi ismerőssel és zenekarral is felvehették a kapcsolatot, és kiegészíti egymást hivatalos oldaluk, a www.sziget.hu/fesztival és a www.myspace.com/szigetfestival hiszen olyanok is meglátogatják a hivatalos oldalt, akik eddig nem tudtak a fesztiválról, vagy nem látogatták volna meg a sziget.hu-t.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05