Letölthető a Firefox 2 béta tesztverziója

Genda Csongor Zoltán, 2006. július 13. 19:39
A Mozilla a menetrendnek megfelelően a tegnapi napon közzétette weboldalán legújabb böngészője, a Firefox 2.0 béta tesztváltozatát. Ugyan elődjéhez képest kinézetében alig változott valamit a szoftver, azonban funkcióit tekintve számos újdonságot kínál az a felhasználóknak.
A legfontosabbak közül érdemes megemlíteni például az Előzmények/Nemrég bezárt lapok menüpont alatt elérhető opciót, amelynek segítségével visszahozhatóak a véletlenül bezárt oldalak. A gyakorta levelet író illetve fórumokon résztvevő személyek számára nyújthat nagy segítséget az integrált helyesírás-ellenőrző funkció, amely aláhúzza az általa helytelennek vélt részeket.

A biztonságra is nagy hangsúlyt fektetett a Mozilla, ugyanis a böngésző komoly anti-phishing megoldással érkezik. A meglátogatott honlapokat a szoftver összehasonlítja egy a veszélyes webhelyeket felsorakoztató adatbankkal, és szükség esetén figyelmezteti a felhasználót.

A tabulált böngészést illetően az akaratlanul bezárt site-ok visszahívásán kívül még egy változás történt a korábbi verzióhoz képest, vagyis akárcsak az Internet Explorer 7 esetében, itt is mindegyik megnyitott fület ellátták a fejlesztők egy a lap bezárására alkalmas X-gombbal. Érdekesség még, hogy a jobb felső sarokban elhelyezett keresőablakba beírván a keresendő kifejezést a szoftver javaslatokat tesz.

A Windows, Mac OS és Linux operációs rendszerekkel kompatibilis béta Firefox 2.0 magyar nyelven is letölthető a Mozilla weboldaláról (http://www.mozilla.org/projects/bonecho/all-beta.html).

Kulcsszavak: böngésző Firefox Mozilla

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar IT-fejlesztéssel elemzik az afrikai és ázsiai gyerekek kézmosási szokásait

A vezető hazai big data cég, a Starschema intelligens adatelemző rendszerét használja a seattle-i székhelyű Splash, amely világszerte közel félmillió, mélyszegénységben élő gyermek számára biztosít tiszta ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget. Az amerikai non-profit szervezet a budapesti csapat megoldása révén kap pontos képet arról, hogy tevékenysége milyen hatást gyakorol a gyermekek higiéniai szokásaira, általános egészségi állapotára és az iskolai hiányzásokra.

2019. szeptember 17. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás