Letölthető a Firefox 2 béta tesztverziója

Genda Csongor Zoltán, 2006. július 13. 19:39
A Mozilla a menetrendnek megfelelően a tegnapi napon közzétette weboldalán legújabb böngészője, a Firefox 2.0 béta tesztváltozatát. Ugyan elődjéhez képest kinézetében alig változott valamit a szoftver, azonban funkcióit tekintve számos újdonságot kínál az a felhasználóknak.
A legfontosabbak közül érdemes megemlíteni például az Előzmények/Nemrég bezárt lapok menüpont alatt elérhető opciót, amelynek segítségével visszahozhatóak a véletlenül bezárt oldalak. A gyakorta levelet író illetve fórumokon résztvevő személyek számára nyújthat nagy segítséget az integrált helyesírás-ellenőrző funkció, amely aláhúzza az általa helytelennek vélt részeket.

A biztonságra is nagy hangsúlyt fektetett a Mozilla, ugyanis a böngésző komoly anti-phishing megoldással érkezik. A meglátogatott honlapokat a szoftver összehasonlítja egy a veszélyes webhelyeket felsorakoztató adatbankkal, és szükség esetén figyelmezteti a felhasználót.

A tabulált böngészést illetően az akaratlanul bezárt site-ok visszahívásán kívül még egy változás történt a korábbi verzióhoz képest, vagyis akárcsak az Internet Explorer 7 esetében, itt is mindegyik megnyitott fület ellátták a fejlesztők egy a lap bezárására alkalmas X-gombbal. Érdekesség még, hogy a jobb felső sarokban elhelyezett keresőablakba beírván a keresendő kifejezést a szoftver javaslatokat tesz.

A Windows, Mac OS és Linux operációs rendszerekkel kompatibilis béta Firefox 2.0 magyar nyelven is letölthető a Mozilla weboldaláról (http://www.mozilla.org/projects/bonecho/all-beta.html).

Kulcsszavak: böngésző Firefox Mozilla

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás