Tükröm, tükröm, mágikus LCD-tükröm...

Genda Csongor Zoltán, 2006. július 24. 17:00
Gyermekkorunkban hallott mesékben találkozhattunk varázstükrökkel, ám a 21. század hajnalán már mindennapjainkban is felbukkannak az efféle különös, beszélni tudó és képek megjelenítésére is alkalmas mágikus High-tech tükrök.

Az amerikai Themeaddicts cég szakértői kifejlesztették a Magic Message Mirror névre keresztelt, LCD-kijelzővel szerelt tükröt, amelyet a majdani tulajdonosok összekapcsolhatnak otthoni elektronikus készülékekkel vagy éppenséggel a riasztóberendezéssel és az ahhoz tartozó kamerákkal is. Nyugalmi állapotban eredeti funkciójának megfelelően használható a "mesés" termék, és az abban elhelyezett 30"-es kijelző láthatatlan marad, viszont ha a Magic Mirror jelet kap az azzal összekapcsolt készüléktől, abban az esetben rögvest megjelenik a képernyőn egy animált arc, amely közli például, hogy nincs bezárva az egyik bejárati ajtó vagy a jacuzziban lévő víz megfelelő hőmérsékletű. Ellentétben azonban a mesék varázstükreivel, ezt nem lehet hangparancsokkal szóra bírni, és az olyan kérdésekre sem válaszol, mint "ki a legszebb a vidéken?".

A tervek szerint az amerikai cég a szeptemberben megrendezésre kerülő CEDIA EXPO 2006 technikai kiállításon mutatja be új termékét, melynek ára várhatóan 19.000 dollár körül fog alakulni.

Kulcsszavak: tudomány otthon LCD

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

2020. február 6. 16:34

Unibet – online fogadás a minőség és a biztonság szolgálatában

A nagymúltú bukméker iroda, az Unibet több mint 20 éve van jelen a piacon, ezzel az egyik legrégebbi szerencsejáték szolgáltatónak számít. A fogadóiroda magas kezdőbónuszokkal, színes kínálattal és széleskörű funkcionalitással igyekszik kielégíteni a felhasználók elvárásait és igényeit.

2020. január 29. 20:51

Bet365 – két évtizede a sportfogadás szolgálatában

Közel 20 éves a Bet365 brit bukméker oldal, amely a különféle sportfogadásokon felül kaszinós játékokat is kínál a fogadni vágyó felhasználók számára.

2020. január 23. 20:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás