Növelte ügyfélszámát a Vodafone, de a részvényesek elégedetlenek

MTI Sajtóadatbank, 2006. július 25. 10:21
A világ legnagyobb mobiltávközlési csoportja, a brit Vodafone Group Plc nettó 4,5 millióval növelte ügyfeleinek számát szervesen a folyó pénzügyi éve első negyedében, összesen 186,8 millióra, ez 10,6 százalékkal több, mint tavaly június végén. Az elemzők csak 4,4 milliós gyarapodást vártak most.
A harmadik generációs szolgáltatás ügyfeleinek száma, szintén szervesen - azaz a csoport-összetétel változásait leszámítva -  1,3 millióval 9,1 millióra nőtt, a növekmény 90 százalékkal nagyobb, mint a tavalyi első üzleti negyedévben.

A társaság megerősítette éves előrejelzéseit is. Szerves forgalom növekedési üteme 5,0-6,5 százalék körül lesz, az EBITDA eredmény kulcs pedig egy százalékponttal csökken az előző évihez képest. Az első negyedévben a mobiltávközlési bevétel 6,4 százalékos szerves növekedést ért el az egy évvel korábbihoz képest, azonban Európában csak 1,3 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál, miközben a felzárkózó piacokon és Észak-Amerikában 13,9 százalékkal gyarapodott.

A Vodafone részvényesi kritikák kereszttüzébe került az utóbbi időben az európai piacon nyújtott, gyengének ítélt teljesítmény miatt. Részvényének árfolyama az idén 5 százalékponttal marad el a DJ Stoxx európai távközlési cégeket követő alindexének eredményétől. A részvényesi elégedetlenség akár Arun Sarin vezérigazgató menesztéséhez is vezethet a társaság keddi közgyűlésén. A 2,1 százalékos pakettel rendelkező Morley Fund Management - az Aviva biztosító alapkezelője - például már egyértelművé tette, hogy ellene fog szavazni.
Kulcsszavak: +céginfo Vodafone

Újra Veres Mihály az EFISZ élén

Az EFISZ Elnöksége újabb három évre Veres Mihályt választotta az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) elnöki feladatainak ellátására.

2020. január 28. 13:36

App tippek a Doro-tól, tanulásra és szórakozásra

A magyar lakosság 19%-a 65 év feletti és az előrejelzések szerint 2030-ra minden negyedik ember a 65+ korosztályba fog tartozni. Az öregedés és a vele együtt járó élettani folyamatok egyre több embert érintenek itthon is, a kutatások szerint azonban nagy lehetőségek rejlenek a mobil-, és videójátékokban, amelyek az idősek kognitív képességeit fejleszthetik, a magányosság érzését pedig csökkenthetik. És hogy mit játszanak az idősek a telefonon? Itt a svéd szenior telefongyártó, a Doro ajánlása.

2020. január 28. 12:14

Globális és hazai trendek a HR mérőeszközök piacán

A HR döntéseket támogató elemző eszközök globális piaca az elmúlt 10 évben lendületes fejlődésen ment keresztül. A Reports and Data előrejelzése alapján ez a szektor 2026-ra akár a 10.73 milliárd dollárt is elérheti. A Hogan Assessments – a világ legnagyobb független személyiségteszt-fejlesztő és HR tanácsadó cégének európai igazgatója, Fehér Zsolt összegyűjtötte a fejlesztések globális és hazai trendjeit, kitekintéssel az amerikai, európai és magyar piacra. 

2020. január 28. 12:10

Az Ingenico megkezdte a hűségprogramok Apple Pay támogatásának integrálását

Az egyszerű és biztonságos fizetések piacvezető szolgáltatója, az Ingenico Group bejelentette, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában megkezdte a hűség- és kuponprogramok Apple Pay támogatásának integrációját a fizetési terminálokba. Az integráció révén az Ingenico termékeket használó bármilyen méretű kereskedő kihasználhatja a hűség-, jutalom- és ajándékkártya és egyéb hozzáadott értéket képviselő szolgáltatás gyors és kényelmes elérését az Apple Wallet-ben az iPhone készülékeken.

2020. január 28. 10:55

Oktatáshoz és tanuláshoz is kiváló a HP új laptopja

A HP bemutatja tanuláshoz tervezett Education Edition laptopját, a ProBook x360 11 készüléket. Az egyedi kialakítású gép az iskolai tanulás új korszakát hozza el.

2020. január 28. 09:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás