Növelte ügyfélszámát a Vodafone, de a részvényesek elégedetlenek

MTI Sajtóadatbank, 2006. július 25. 10:21
A világ legnagyobb mobiltávközlési csoportja, a brit Vodafone Group Plc nettó 4,5 millióval növelte ügyfeleinek számát szervesen a folyó pénzügyi éve első negyedében, összesen 186,8 millióra, ez 10,6 százalékkal több, mint tavaly június végén. Az elemzők csak 4,4 milliós gyarapodást vártak most.
A harmadik generációs szolgáltatás ügyfeleinek száma, szintén szervesen - azaz a csoport-összetétel változásait leszámítva -  1,3 millióval 9,1 millióra nőtt, a növekmény 90 százalékkal nagyobb, mint a tavalyi első üzleti negyedévben.

A társaság megerősítette éves előrejelzéseit is. Szerves forgalom növekedési üteme 5,0-6,5 százalék körül lesz, az EBITDA eredmény kulcs pedig egy százalékponttal csökken az előző évihez képest. Az első negyedévben a mobiltávközlési bevétel 6,4 százalékos szerves növekedést ért el az egy évvel korábbihoz képest, azonban Európában csak 1,3 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál, miközben a felzárkózó piacokon és Észak-Amerikában 13,9 százalékkal gyarapodott.

A Vodafone részvényesi kritikák kereszttüzébe került az utóbbi időben az európai piacon nyújtott, gyengének ítélt teljesítmény miatt. Részvényének árfolyama az idén 5 százalékponttal marad el a DJ Stoxx európai távközlési cégeket követő alindexének eredményétől. A részvényesi elégedetlenség akár Arun Sarin vezérigazgató menesztéséhez is vezethet a társaság keddi közgyűlésén. A 2,1 százalékos pakettel rendelkező Morley Fund Management - az Aviva biztosító alapkezelője - például már egyértelművé tette, hogy ellene fog szavazni.
Kulcsszavak: +céginfo Vodafone

Digitális oktatást támogatja a Vodafone és a Mozaik Kiadó közös szolgáltatása

A Vodafone Magyarország egy újabb partnermegállapodás keretében szeretné támogatni a hazai digitális oktatás fejlődését. A Mozaik Kiadóval közösen új szolgáltatást vezetett be a szolgáltató 2020. október 20-tól. A piacon egyedülálló konstrukcióval a Vodafone célja, hogy segítse az általános és középiskolás fiatalok élményszerű oktatási tartalmakhoz való hozzáférésének lehetőségét és digitális készségeinek fejlesztését. Az együttműködés révén akár 300 ezer diákhoz juthat el a minőségi otthoni digitális oktatás.

2020. október 22. 19:34

Pénzre váltható a régi mobil a Telenornál

A Telenor üzleteiben bárki, bármikor leadhatja használt mobilját újrahasznosítás céljára, a szolgáltató most induló akciójában azonban pénzre is válthatók a régi mobilok. Azok pedig, akik új Samsung Galaxy S20 és Note20 szériás készüléket vásárolnak Hiper L+ és Hiper XXL tarifával, amennyiben értékesítik régi készüléküket a Telenornál, az új árából jelentős extra kedvezményt is kapnak.

2020. október 22. 17:43

Lewis Hamilton lett az LG SIGNATURE márka nagykövete

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy a hatszoros Formula-1 világbajnok Lewis Hamilton lett az LG SIGNATURE, azaz a vállalat prémium otthoni megoldásait összefogó márka globális nagykövete. Az együttműködés első lépéseként Hamilton egy új kampányban kap szerepet, amely közvetíti a márka filozófiáját, amely szerint „A művészet inspirálja a technológiát, a technológia pedig teljessé teszi a művészetet”.

2020. október 22. 15:59

Sokat érhet a régi mobil a Telenornál

A Telenor üzleteiben bárki, bármikor leadhatja használt mobilját újrahasznosítás céljára, a szolgáltató most induló akciójában azonban pénzre is válthatók a régi mobilok. Azok pedig, akik új Samsung Galaxy S20 és Note20 szériás készüléket vásárolnak Hiper L+ és Hiper XXL tarifával, amennyiben értékesítik régi készüléküket a Telenornál, az új árából jelentős extra kedvezményt is kapnak.

2020. október 22. 15:00

Itt az ideje a paradigmaváltásnak

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet megmutatta, milyen fontos szerepet játszanak a telekommunikációs hálózatok és az adatközpontok a mindennapi élet - az információáramlás, a közösségi média és a szórakoztató alkalmazások - működésében. Az adatközpontok piaca 2020-ban és az azt követő években valószínűleg minden nehézség ellenére is jelentősen fejlődni fog. 

2020. október 22. 14:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás