Újabb BenQ-Siemens mobilok a láthatáron

Kovács Attila, 2006. július 27. 10:09
Mallorcán nemzetközi sajtótájékoztató keretében mutatta be három legújabb BenQ-Siemens márkajelzésű mobilkészülékét a BenQ Mobile. Az SL91 szétcsúsztatható kivitelű mobiltelefon új érintőbillentyűzettel, az E71 különleges csillogású készülék. A kicsi, könnyű és vékony E81 valamennyi UMTS funkcióval rendelkezik.
A kagyló formájú tartóval rendelkező BenQ-Siemens SL91 tükörsima, fekete fényes felülete alatt forradalmian új technológia rejtőzik: az érintőbillentyűzet, amely újszerű érzékelőinek köszönhetően már egészen enyhe nyomásra is reagál. További jellemtői: a nem fogadott hívásokat és az SMS-eket fényhatások jelzik; beépített 3,2 megapixeles, autofókuszos kamera, illetve egy másik, videotelefonálás közben a felhasználóra irányítható VGA-kamera; 2 inches QVGA kijelző, 16,7 millió színnel; beépített MP3-lejátszó, sztereó RDS FM rádió, headset; Bluetooth, UMTS vagy streaming letöltések; Micro-SD memóriakártya. A BenQ-Siemens SL91 várhatóan 2006. negyedik negyedévétől lesz kapható Európában.
 
A vékony, lekerekített formájú és csillogó BenQ-Siemens E71 tapadásmentes bevonatának köszönhetően az ujjlenyomatok nem látszanak a magas fényű fémes felületen. Jellemzők: beépített MP3 lejátszó, FM sztereó rádió; cserélhető Micro-SD kártyanyílás; EDGE funkció; beépített 1,3 megapixeles, 5x zoommal rendelkező kamera; nagyméretű színes QVGA kijelző. A BenQ-Siemens E71 várhatóan 2006. szeptemberétől lesz kapható Európában.
 
A BenQ-Siemens E81 főbb jellemzői: valamennyi UMTS-funkcióval rendelkezik; zene- és videolejátszó, 1,3 megapixeles LED-es kamera, 1,8 inches, 262 144 színű TFT-kijelző; 99,8 x 46,7 x 16,7 milliméteres külső mértetek; videotelefonálás alatt a beszélő mindazt meg tudja mutatni a hívó félnek, amit az adott pillanatban ő maga is lát; beépített szervező funkció; USB kábellel, Bluetooth-szal vagy a SyncStation-nel csatlakoztatható számítógéphez; cserélhető Micro-SD kártyák. A BenQ-Siemens E81 várhatóan 2006. szeptemberétől lesz kapható Európában.

További kiegészítők is megjelennek: Az IMS-100 Bluetooth Hordozható Zenedoboz komplett hifi rendszerré alakítja a mobiltelefont. Az eszköz bármilyen Bluetooth A2D-kompatibilis mobiltelefonnal és zenelejátszóval (pl. MP3- vagy CD-lejátszóval) használható. Elegáns, aktív hangszórói a mellékelt kábellel vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül PC-hez is csatlakoztathatók. Telefon segítségével könnyen kezelhető (pl. hangerő-szabályozás, basszus- és sztereóhatás-kiemelés). Mind akkumulátorral, mind hálózatról működtethető. Az IMS-100 Bluetooth Hordozható Zenedoboz várhatóan augusztustól lesz kapható az üzletekben.

Megjelenik továbbá a BenQ-Siemens HBB-180 Bluetooth sztereó headset, melynek fő jellemzői a következők: 60,5 x 21 x 12 mm külső méretek; 35 gramm tömeg; Bluetooth technológia; a headseten levő kapcsoló lehetővé teszi a hívások fogadását és megszakítását; gombnyomásra elindítható, szüneteltethető és megállítható a lejátszás, illetve előre/hátra lehet a felvételek között ugrani; kompatibilitás a Bluetooth headset, kihangosító, A2D és AVRC-profilokkal; standard, 3,5 mm-es bemenet. A HBB-180 várhatóan még ebben a hónapban üzletekbe kerül.
Kulcsszavak: Siemens mobiltelefon Benq

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás