Közös WCDMA mobiltelefonos céget alapít a Matsushita az NEC és a Texas Instruments

Milkovits Gábor, 2006. július 27. 16:27
A Reuters értesülése szerint a Matsushita (Panasonic) és az NEC elektronikai cégek, valamint a TI csipgyártó közös vállalkozásban gyárt majd különféle hardver- és szoftvereszközöket 3G WCDMA mobiltelefonokhoz.
A három vállalat összesen 12 milliárd jent (kb. 22 milliárd Ft) tervez beruházni az új vállalkozásba, amely már augusztusban meg is kezdené tevékenységét, a csipgyártást, illetve a szoftverfejlesztést. A Matsushita és az NEC ezzel párhuzamosan egy a platformok mellett teljes harmadik generációs WCDMA készülékek fejlesztését és gyártását szolgáló céget is tervez alapítani. Ez utóbb idén októbertől üzemelne, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy a két cég közös márkanéven tervezi-e majd forgalmazni az itt készülő mobilokat (mint például a Sony Ericsson), vagy pedig végül is külön Panasonic és NEC modellek kerülnek majd piacra.

A két japán elektronikai cég az elsők között gyártott 3G WCDMA mobiltelefonokat, mostanra azonban jelentősen lemaradtak a nagyok, például a Nokia vagy a Motorola mögött. A kooperáció célja nyilvánvalóan ennek a kedvezőtlen helyzetnek a megváltoztatása.

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

30 éve Magyarországon az ESSCA

A világ egyik legjobb üzleti iskolájaként nyilvántartott ESSCA kétnapos exkluzív eseménnyel indította a budapesti fennállásának harmincadik évfordulójára szervezett ünnepségsorozatot. A Financial Times menedzsment képzési világranglistáján előkelő helyet elfoglaló felsőoktatási intézmény Magyarországra akkreditált nagykövetek számára tartott rangos nemzetközi estet, majd az International Women’s Clubbal (IWC) együttműködve szervezett életmód napot az iskola kampuszán. Az eseménysorozat szorosan kapcsolódik az egyetem által képviselt értékekhez: a kulturális sokszínűséghez, a vibráló diákélethez, a fenntarthatósághoz és az egészséges életmód szem előtt tartásához. 

2023. március 31. 12:49

Átfogó felhőalapú biztonsági mentési megoldások az ASUSTOR-tól

Az ASUSTOR NAS a biztonsági mentési funkciók átfogó skáláját kínálja a felhasználóknak, lehetővé téve a könnyű és rugalmas köpontosítását a különféle digitális eszközökön tárolt adatoknak.

2023. március 31. 11:33

A GBD-H2000-res úszáshoz, futáshoz és biciklizéshez is kiválóan használható

Vadonatúj modellel bővül az ütésálló G-Shock márkához tartozó, sportolásra tervezett G-Squad termékcsalád kínálata. A GBD-H2000-res négy új színben érkezik meg, amelyek közös jellemzője, hogy minden eddiginél könnyebb kivitelben készülnek, ezáltal pedig kényelmesebb viseletet biztosítanak. 

2023. március 31. 11:15

A Huawei nyújtotta be a legtöbb szabadalmat Európában tavaly

Ismét a Huawei tette a legtöbb szabadalmi bejelentést az Európai Szabadalmi Hivatal 2022-es szabadalmi indexe szerint. A vállalat immár negyedik alkalommal, harmadik egymást követő évben foglalja el az európai szabadalmi ranglista első helyét. A Huawei tavaly 4505 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre, közel harminc százalékkal megelőzve a második helyezettet. 

2023. március 31. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08