Mobilról játssza a zenét a Sony új autórádiója

Genda Csongor Zoltán, 2006. július 29. 18:17
A Sony a napokban mutatta be legújabb fejlesztésű autórádióját, amelynek különlegessége, hogy képes közvetlenül a mobiltelefonról való zenelejátszásra. Ennek megvalósításához nem szükséges különböző kábelekkel összekötni a készülékeket, ugyanis a MEX-BT5000 névre keresztelt autórádió Bluetooth-on kommunikál a maroktelefonnal.
A zenelejátszót felszerelte a gyártó egy saját beépített mikrofonnal is, így ennek segítségével a felhasználók akár ezen keresztül is folytathatnak telefonbeszélgetéseket. Mihelyst a rádió észleli a beérkező hívást, elnémítja a zenét, és a járműbe szerelt hangszórókon keresztül adja vissza a hívó fél hangját. A HSP, HFP valamint OPP protokollokon kívül a készülék támogatja még a valós idejű Bluetooth sztereó (A2DP) lejátszást is. Abban az esetben viszont, ha a mobiltelefon nem képes a sztereó jel Bluetooth-on keresztüli továbbítására, úgy a felhasználók kénytelenek lesznek beérni a monó hangzással. A MEX-BT5000 jövő hónaptól lesz kapható a kereskedelmi forgalomban, melynek ára 450 euró (120.000 Ft).

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24