Slot-in Slim külső DVD-író a Samsungtól

forrás Prim Online, 2006. július 31. 18:26
Az új slot-in típusú DVD író az SE-T084L elnevezést kapta, amelyet USB porttal csatlakoztathatnak laptop- és asztaliszámítógép-felhasználók is.
A vékony külső DVD-író a slot-in mechanikát alkalmazza, amelynek köszönhetően a lemez könnyen becsúsztatható és kivehető a meghajtóból. Egyedi jellemzői - mint például az USB BUS porton keresztül történő írás - lényegesen megkülönböztetik a többi vékony vagy slot-in külső íróktól. A piacot jelenleg uraló DVD írók legtöbbje csak az adat olvasását támogatják az USB BUS porton keresztül, ezzel szemben a Samsung az olvasást és írást egyaránt teszi lehetővé. Ezáltal a felhasználók lényeges tehertől szabadulnak meg, mivel nem szükséges AC adaptert mozgatniuk, amely majdnem olyan súlyú, mint maga a meghajtó.

Egy másik nagyon vonzó tulajdonsága, hogy 8 cm-es lemezeket is támogat, amelyre csak a Samsung ODD képes. Azzal, hogy az SE-T084L kezeli a 8 cm-es lemezeket is, kompatibilitást kínál a videokamerák által használt, szintén 8 cm-es lemezekhez. A slot-in DVD író egy egyszerű megoldást kínál az áramkimaradás, a PC sérülésekre is: a vésznyílás és egy bele illő tű segítségével egyszerűen kivehető a lemez, a meghajtó a PC vagy AC adapterrel történő újra csatlakoztatása nélkül.

A DVD+R és DVD-R formátumok olvasását és írását az SE-T084L 8X-os sebességgel, a DVD-RAM-ot pedig 5X-ös sebességgel végzi. Továbbá az író a DVD+R Dual Layer-t 8X-os sebességgel olvassa és 6X-os sebességgel írja, míg a DVD-R Dual Layer olvasási és írási sebessége 8X-os és 4X-es.

A DVD író támogatja a LightScribe technológiát, amely lehetővé teszi, hogy az általunk kívánt feliratokat lézer segítségével bevéssük a különlegesebb kémiai anyagokkal borított lemezek felszínére is. Továbbá olyan WriteMatser technológiák is alkalmazhatók, mint a Firmware Live Update.
Kulcsszavak: DVD Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás