Új DRAM-üzem létesítését fontolgatja az Elpida

MTI Sajtóadatbank, 2006. augusztus 2. 09:38
A japán chipgyártó Elpida Memory Inc. bejelentette, a jövő év elejéig döntést hoz egy új DRAM memória-chip gyártó üzem felépítéséről.
A világ ötödik legnagyobb DRAM-gyártójaként számon tartott Elpida vezérigazgatója, Yukio Sakamoto egy sajtókonferencián elmondta, hogy még nem döntötték el, az új üzemet Japánban vagy külföldön építsék-e fel, a szóba került helyszínek között említette Tajvant, Kínát és Szingapúrt is.

Annak érdekében, hogy megerősíthesse jelenlétét a világ DRAM-piacán, az Elpida több mint 300 milliárd jent kíván fordítani arra, hogy 2009 márciusáig csaknem megkétszerezze, 100 ezerre növelje a havonta gyártott 300 miliméteres szilíciumkorongok számát.

Az Asahi japán napilap már a múlt hónapban megszellőztette, hogy az Elpida valószínűleg Tajvant választja az új üzem helyszínének, és a beruházás értéke elérheti az 500 milliárd jent is. A lap szerint elsősorban adózási szempontok szólnak a tajvani döntés mellett, és már azt is tudni vélték, hogy közös vállalat létesülne az Elpida ottani gyártó partnerével, a Powerchip Semiconductor Corp.-nel.
Kulcsszavak: Elpida Memory

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rendszerváltozások: az átláthatatlan vállalati informatika az innovációt is megöli

A verseny által kikényszerített folyamatos költségcsökkentési spirál, a munkaerőhiány pótlására fejlesztett informatikai megoldások és robotizáció, valamint a technológia fejlődése mind a digitalizáció irányába hat. Ennek következtében komplex, sok területet lefedő, integrált rendszerek és célrendszerek jelennek meg a vállalati IT-környezetben. 

2022. szeptember 30. 15:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38