S-ATA-n a DVD

Kiss Ádám Zoltán, 2006. augusztus 6. 20:45
Az Intel látványosan próbálja kikifuttatni a régi jól megszokott IDE csatolót, és mivel ők a piacvezetők, hamarosan sikerülni is fog nekik, az optikai meghajtók gyártói közül most a Samsung dobott piacra mindenki számára elérhető S-ATA szabványú DVD írót.
A gépépítők számára problémát jelent, hogy sok alaplapon egyetlen IDE csatlakozó van. Ha átépítésre kerül a sor, inkább mondunk le régi megkopott optikai egységünkről, mint esetlegesen csordultig tömött nagy merevlemezről. A legtöbben nem szeretnek egy portról üzemeltetni CD-t és merevlemezt, valljuk be nem is teljesen ok nélkül. Bár a S-ATA-s DVD író nem jelent semmilyen technikai előrelépést, de praktikus választás lehet annak, aki Intel 915, vagy újabb alaplapra szeretne újítani. Még akkor is gond lehet az IDE-vel, ha van rajta plusz csatorna, mert arról nem biztos, hogy telepíthető az oprendszer.

A Samsung SH-W163-as DVD író fekete, és világos színben is kapható. Vigyázni a csak a régi alaplapok tulajdonosainak kell vele, mert a régebbi külső S-ATA vezérlők nem mindegyike kezeli az optikai eszközöket.
Kulcsszavak: DVD Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás