Jövőre speciális internet tv-készülékek Japánban

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 10. 19:14
A Matsushita (Panasonic), a Sony, a Sharp, a Toshiba és a Hitachi közös konzorciumot hozott létre speciális internetes televíziók egységes szabványának a kidolgozására.
A készülékek amellett, hogy támogatják a földi sugárzású digitális adások vételét, képesek lesznek az internetről letölteni és a PC-nél praktikusabb módon megjeleníteni az ott található mozgóképes és hasonló tartalmakat. Az online tartalmak között egy külön billentyűzet helyett a televíziók saját távirányítójával lehet majd navigálni, és már maga az a tény, hogy ezek eléréséhez nem kell a számítógép elé ülni, hanem a normál adások vételére is szolgáló tévén lehet majd nézni őket, komoly előny. A Nihon Keizai Shimbun japán lap értesülése szerint a készülékek Linux operációs rendszerűek lesznek, amit a szoftver viszonylag gyors betöltési idejével, illetve biztonságosságával indokolnak.

A konzorcium tagjai már a jövő évben piacra szeretnék dobni Japánban az első internet tévéket, részletes műszaki specifikációkról, és főleg árakról azonban egyelőre nem nyilatkoztak. 2011-ig, a szigetország digitális sugárzásra történő teljes átállásáig az öt vállalat 10-20 millió ilyen készüléket tervez értékesíteni Japánban.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy teljesítményű memória munkaállomásokhoz és felső kategóriás asztali számítógépekhez

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY a Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM memóriával bővítette DDR5 memóriacsaládját. Az új, túlhúzható szerverosztályú memóriamodult a következő generációs munkaállomások és felső kategóriás asztali gépek számítástechnikai igényeinek kielégítésére tervezték.

2023. március 20. 21:23

Már a hazai gamerek is lecsaphatnak az LG 240 Hz-es képfrissítésre képes OLED monitorjaira

Már Magyarországon is elérhetőek az LG legújabb top kategóriás gaming OLED monitorjai. A 45 colos képátlójú 45GR95QE-B és a 27 colos 27GR95QE-B UltraGear OLED kijelzők az élénk színek és a mélyfekete árnyalatok megjelenítése mellett maximálisan gördülékeny játékmenetet garantálnak: másodpercenként akár 240 képkocka megjelenítésére képesek, mindezt ultraalacsony válaszidő mellett. A 45 colos modell hajlított képernyője extra nagy görbületű, így a teljes képernyőfelületen tisztán, torzulás nélkül láthatóvá válik minden részlet, ezzel kielégítve a haladó és profi játékosok minden igényét.

2023. március 20. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20