Az USA kormánya Windows-frissítésre szólít fel

Genda Csongor Zoltán, 2006. augusztus 12. 12:49
Az Amerikai Egyesült Államok kormánya felszólította a Windows-felhasználókat, hogy minél hamarabb(!) telepítsék a Microsoft által nemrég kibocsátott kritikus réseket orvosló frissítéseket.
A honvédelmi minisztérium közleménye szerint a Windows 2000 és Xp operációs rendszerek egyik nagyon veszélyes sebezhetősége révén a hackerek átvehetik az uralmat a számítógép fölött, különböző kártékony programokat installálhatnak fel a PC-re vagy éppenséggel adatokat változtathatnak meg és törölhetnek arról. A szóban forgó hiba a Windows fájl - vagy nyomtatómegosztást és egyéb hálózati alkalmazásokat támogató komponensében található.

A kormányhivatal karöltve a redmondi vállalattal tekintettel a sebezhetőség súlyosságára arra ösztönzi most a felhasználókat, hogy mihamarabb töltsék le az MS06-040 verziószámú frissítést az Automatic Update alkalmazáson keresztül és telepítsék azt.

A minisztérium és a szoftveróriás szakemberei jelenleg azon munkálkodnak, hogy a lehető leghatékonyabb módon megóvják az állami hivatalokban illetve az egyéb intézményekben üzemelő számítógépeket az azokat fenyegető lehetséges veszélyektől.
Kulcsszavak: Microsoft security Windows

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás