Viacom-Adobe szövetség

Kovács Attila, 2006. augusztus 15. 16:02
Augusztus 14-én a  Viacom szórakoztató tartalomipari vállalat és az Adobe Systems stratégiai szövetséget kötött, amely szerint a Viacom az Adobe Engagement Platformja segítségével fogja fejleszteni és terjeszteni a Viacom márkanevű tartalmát. A Viacom a tulajdonában lévő televíziós, filmes és digitális anyagokból az online és a mobil közönség számára is látványos tartalmat fog szolgáltatni. A két vállalat a Viacom exkluzív tartalmára építve, illetve az Adobe új generációs fejlesztőeszközeit és elterjedt platformfüggetlen kliensszoftvereit felhasználva új médiaalkalmazások fejlesztésében is együttműködik.
Az Adobe Engagement Platform révén a közönség figyelmét aktívabb és hatásosabb alkalmazások és média segítségével lehet megragadni. A világon már több mint 600 millió PC-re és digitális eszközre telepített Adobe Reader és Adobe Flash Player kliens együttes ereje révén az Adobe Engagement Platform lehetővé teszi, hogy a vállalkozások kapcsolatot teremtsenek ügyfeleikkel, bármilyen médiumot is válasszanak.

A Viacom a Flash-t mint interaktív online videomegoldást fogja alkalmazni, és FlashCast csatornákon keresztül fog mobiltelefonokon Viacom márkás tartalmakat szolgáltatni. A Flash video biztonságos, kiváló minőségű, zavartalan videózást biztosít. A FlashCast egy rugalmas kliens-szerver megoldás, amely látványos szórakoztató anyagokat szolgáltat a mobileszközökön. Az Adobe technológia felhasználásával a Viacom a tulajdonában lévő vállalkozások, így például az MTV, a Comedy Central, a Spike TV és a Nickelodeon anyagainak felhasználásával teljesen új alkalmazásokat is fog fejleszteni.

Bruce Chizen, az Adobe vezérigazgatója szerint az új kapcsolat és az Adobe Engagement Platform révén a Viacom gyorsabban tud majd új digitális szórakoztató anyagokat készíteni és különböző közegeken terjeszteni függetlenül attól, hogy a nézők milyen operációs rendszert, böngészőt vagy eszközt használnak.
Kulcsszavak: Viacom Adobe

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitalizáció segítségével válnak akadálymentessé az írott szövegek

Látássérülteken segít egy szövegeket hangfájlokká konvertáló, magyar fejlesztésű program. A Dramatizált Elektronikus könyvszerkesztő és Hangoskönyv konvertáló (DEX) szoftver az Informatika a Látássérültekért Alapítvány legújabb innovációja.  Az előző verzióhoz képest a mostani fejlesztés képes a könyveket és egyéb papíralapú dokumentumokat, illetve szöveget tartalmazó képfájlokat és PDF állományok tartalmait felolvasható elektronikus fájl formátumba alakítani. A szoftver legfrissebb, 3.0-ás verziójának fejlesztéséhez a szervezet a 2020-as Vodafone Digitális Díj keretében nyert támogatást a Digitális Esélyegyenlőség kategória első helyezettjeként. A szoftver az INFOALAP weboldaláról ingyenesen tölthető le. 

2022. január 27. 16:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58