Ericsson: EDA-megoldás a német T-Com hálózatban

Kovács Attila, 2006. augusztus 16. 14:04
Az Ericsson lehetővé teszi a T-Com széles sávú hálózatának beindítását EDA-megoldás alkalmazásával Németországban. Székely Borbála, az Ericsson Magyarország kommunikációs igazgatója ma közölte szerkesztőségünkkel, az Ericsson keret-megállapodást írt alá a Deutsche Telekommal és ottani üzleti egységével, a T-Commal. A T-Com használja majd az Ericsson csúcstechnológiájú EDA (Ethernet DSL Access) megoldását németországi széles sávú hálózatának kiterjesztésére.
Az EDA révén a széles sávú szolgáltatások olyan területekre is eljuttathatók, ahol DSL (digitális előfizetői vonal) eddig nem állt rendelkezésre. A bevezetés Németország ún. FTTC (fiber-to-the-curb, optikai hálózat a kapuig) területein máris megkezdődött. Az Ericsson szállítja a hozzáférési hálózat különböző területeihez szükséges összes csomópontot. Az Ericsson EDA-megoldását teljes mértékben integrálják a T-Com jelenlegi hálózati architektúrájába, országszerte lehetővé téve a hálózatüzemeltető számára a nagy teljesítményű, széles sávú lefedettség hatékony növelését, valamint a sebesség akár 6 MB/s-ra növelését.Stefan Kindt, az Ericsson németországi leányvállalatának elnöke szerint az EDA  segítségével a T-Com a szolgáltatásminőség fenntartása mellett csökkentheti az üzemeltetési költségeit.

Az Ericsson EDA-t meghatározott, a széles sávú alkalmazást lehetővé tevő optikai technológiával nem rendelkező hozzáférési hálózatokba telepítik. A piacon elérhető legrugalmasabban bővíthető IP-DSLAM (Internet Protocol based Digital Subscriber Line Access Multiplexer) megoldás a minőségi teljesítményt az Ethernet-technológián alapuló, többszolgáltatásos funkciókkal egyesíti. Segítségével a hálózatüzemeltetők az alapvető IP-alapú összeköttetésen túl is fejleszthetik üzleti tevékenységüket, lehetővé téve ún. triple-play szolgáltatások nyújtását otthonok és üzleti vállalkozások számára, költséghatékony és a jövőbeni igényeket is kielégítő módon. Székely Borbála szerint az Ericsson EDA ma a leggyakrabban telepített IP-DSLAM megoldás: eddig világszerte több mint 90 hálózat üzembe helyezésére került sor.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

A Huawei csúcstelefonja, a P30 Pro nyerte el idén az Európai Kép- és Hang Szövetség (EISA - Expert Image and Sound Association) legjobb okostelefonnak járó díját („EISA Best Smartphone 2019-2020”). A világ 55 elismert fogyasztói elektronikai magazinját tömörítő szövetség elsősorban az idén márciusban bemutatott készülék fotózási képességeit és kamerarendszerét méltatta. Az EISA a hetedik egymást követő évben díjazott Huawei-készüléket.

2019. augusztus 21. 18:44

Átlagosan háromezerért taxiznak a budapestiek

Ugyan még mindig inkább telefonon rendelnek taxit a fővárosiak, de egyre többen használnak valamilyen taxirendelő mobilalkalmazást is - derül ki a Főtaxi megbízásából készített kutatásból. Az elvárásoknak megfelelően új, hasznos funkciókkal bővült a taxitársaság applikációja, így akár már közvetlenül is felhívhatjuk a sofőrt az alkalmazáson keresztül, ha nem találjuk az autót.

2019. augusztus 18. 12:11

Honor 20 Pro: jön Magyarországra is az EISA friss díjazottja

A Honor okostelefon márka bejelentette, hogy augusztus 23-ától Magyarországon is megvásárolható a Honor 20 Pro. A dinamikus-holografikus hátlappal érkező készülék négykamerás rendszerének fő kameráját a Sony IMX586 48 MP-es hátlapi kamerája alkotja. Ez továbbfejlesztett AI Ultra Élesség móddal segíti a világos, tiszta képeket, a mesterséges intelligencia által vezérelt stabilizáción keresztül pedig csökkenti a bemozdulásból származó elmosódást.  

2019. augusztus 15. 15:59

Mobillal készített varázslatos felvételeket Afrika érintetlen tájairól a magyar lány

A fekete kontinens egyik legháborítatlanabb országát mutatja be legújabb kampánya keretében a Huawei. A vállalat workshopján 9 ország 13 fotósa tölthetett négy napot a varázslatos természeti adottságokkal rendelkező Namíbiában, ahol a Leica világhírű nagykövete, Kristian Dowling avatta be a résztvevőket az okostelefonos-fényképezés kulisszatitkaiba. A hollywoodi filmekből is ismerős helyszíneket és azok sokszínű élővilágát Magyarországról egyedüli résztvevőként Bodnár Zsófia is megörökíthette a Huawei legújabb csúcskészülékének segítségével.

2019. augusztus 15. 09:07

A Samsung Galaxy Note10+ 5G első helyezést ért el a DxOMark kamera tesztjén

A Samsung bejelentette, hogy az új Galaxy Note10+ 5G* okostelefon első helyezést ért el a DxOMark előlapi és hátlapi kamerákat értékelő rangsorában, valamint a videós teljesítményére is az eddigi legmagasabb pontszámot kapta. 

2019. augusztus 14. 14:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás