Indul a TVtévé

forrás Prim Online, 2006. augusztus 22. 10:08
Megkezdte a TVtévé, azaz IP TV szolgáltatásának éles tesztelését a főváros 100 végpontján a TVnet Kft.
A 25 csatornával induló próbaidőszak alatt lehetőség nyílik az IP TV technológia nyújtotta lehetőségek kipróbálására, mint például a videotéka, zenetár, elektronikus műsorújság vagy a 24 órás time shifting szolgáltatás. Az internettévézésre vágyók decembertől Budapesten és 11 vidéki nagyvárosban köthetnek szerződést a TVnettel. A triple play műszaki megoldásához az eszközöket az Allied Telesyn magyarországi képviselete biztosította.

Az IP televíziózás alapja a szélessávú internet-hozzáférés, az ADSL 3G. A televíziós műsorszóráshoz hasonló szolgáltatást a TVnet az általa telepített set top box eszközön keresztül, dedikáltan nyújtható adatfolyam útján teszi elérhetővé ügyfeleinek. A set top box nem tartalmaz merevlemezt vagy írható memóriát, az adatokat központi szervereken tárolják a szolgáltatók, és jelszóval védetten érhetik el az előfizetők. A tartalom jelentős része televíziós műsorszórás, amelyet kiegészít a filmek és videoklipek (movie on demand), valamint a zenei anyagok (music on demand) elérhetősége is. A bevezetés technikai hátteréül az osztrák Ocilion és az Allied Telesyn közös fejlesztése szolgál, amely az első valódi, teljes triple play alkalmazás lesz Magyarországon, ténylegesen megnyitva a televíziózás sokat emlegetett új korszakát.

A tesztelésben részt vevők az IP TV próbaidőszakában díjmentesen vehetik igénybe a szolgáltatást. A tesztelésre jelentkezni a TVnet honlapján található jelentkezési lap kitöltésével lehet. A cég az ügyfélvisszajelzések alapján folyamatosan alakítja majd a TVtévé menürendszerét, esetlegesen módosítja a tervezett szolgáltatási csomagokat és konstrukciókat, a tartalmakat pedig oly mértékben tölti fel, hogy az a leginkább megfeleljen a fogyasztói elvárásoknak.

"Extra újdonsággal is szeretnénk szolgálni az ügyfeleinknek, hiszen ősztől elindítunk egy olyan zenéhez kötődő prémiumszolgáltatást, amire a hazai internetszolgáltatók között még nem volt példa, de ez legyen meglepetés" - nyilatkozta ifj. Lengyel Tibor, a TVnet Kft. ügyvezető igazgatója.

Az éles műsorszolgáltatás ez év decemberében - várhatóan háromféle csomaggal - indul el Budapesten és 11 vidéki nagyvárosban. A TVtévé előfizetői minden csomaghoz egy 48 ezer forint értékű (Telsey F6 típusú) set top boxot - az adások vételéhez szükséges eszközt - kapnak ajándékba.

  • A time shifting szolgáltatás a hagyományos televíziózáshoz képest csak IP TV technológiával valósítható meg. Segítségével 24 órán - és a csatorna műsorfolyamán - belül, külön rögzítő eszközök (pl. videó berendezés) nélkül, bármikor visszanézhető és bármilyen időpontra visszaléptethető a tárolt műsor. A TVnet minden felhasználó számára 5 órányi tárhelyet biztosít, amelyre tetszőlegesen lehet - korlátlanul visszanézhető - tévéműsorokat rögzíteni, így nem kell bajlódni sem a videokazettával, sem a DVD íróval.
  • Az elektronikus műsorújságból folyamatosan és naprakészen lehet értesülni a műsorfolyam alakulásáról és az utolsó pillanatban bekövetkező változások is nyomon követhetők, hiszen az információk a csatornáktól közvetlenül érkeznek a műsorsugárzás ideje alatt.
Kulcsszavak: TVNET IPTV

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung Health új Csoportos kihívása segít betartani az újévi fogadalmakat

A Samsung Health alkalmazás*  legújabb kiegészítésével, a Csoportos kihívással a felhasználók indíthatnak egy 10 fős egészséges versengést, melynek során összemérhetik a kitartásukat.  

2021. január 20. 11:05

Mobil Iroda szolgáltatás a Telekomtól

Az üzlet nem tart szünetet, a gyorsan átalakuló világ felértékeli a mobilitást, a rugalmasságot, a skálázhatóságot és a biztonságot - olyan új megoldásokra van szükség, amelyek minden körülmények között képessé tesznek a hatékony munkavégzésre. A Telekom Mobil Iroda szoftveres és hardveres technológiái házon kívül, utazás, akár mozgás közben is biztosítják a teljeskörű, irodai munkakörnyezetet mindazoknak, akik szeretnének felkészülni a jövő kihívásaira. 

2021. január 18. 18:03

Emlékezetes pillanatok a Samsung Galaxy S21-es csúcsmobilokkal

A Samsung legújabb csúcskészülékei, a Galaxy S21 5G és a Galaxy S21+ 5G elhozzák az önkifejezés szabadságát. A felhasználók életstílusához illeszkedő készülékek számos kiemelkedő újítással érkeznek, amelyekkel különleges pillanatok még emlékezetesebbé válhatnak. Az új széria látványos kialakítással, rendkívüli, Professzionális kamerával és a Galaxy sorozat eddigi legerősebb processzorával biztosít kiemelkedő felhasználói élményt. Mindhárom új Galaxy S21 5G készülék a Samsungtól megszokott egyedülálló teljesítményt és csatlakoztathatóságot biztosítja.

2021. január 15. 19:40

Előrendelhetőek a Telenornál az új Samsung Galaxy S21 széria készülékei

A Samsung Galaxy S21 széria most bejelentett három új készüléke, a Samsung Galaxy S21 5G, a Samsung Galaxy S21+ 5G, valamint a Samsung Galaxy S21 Ultra 5G modellek 2020. január 14-én, 17 órától, január 28-án 23:59-ig rendelhetőek elő a Telenor weboldalán.

2021. január 15. 10:55

A brexit nem feltétlenül jelenti a hazai áron igénybe vehető roaming megszűnését

Már nem vonatkoznak a roaming és nemzetközi hívások díjának maximálására vonatkozó szabályok az Egyesült Királyságra, ami 2020. december 31-e óta nem az Európai Unió része, így harmadik országnak minősül. Ettől függetlenül a szolgáltatók dönthetnek úgy, hogy megtartják az eddigi feltételeket.

2021. január 14. 15:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás