Microsoft-Citrix: egyszerűsítik a fiókirodák IT infrastruktúráját

forrás Prim Online, 2006. augusztus 24. 16:55
A Microsoft és a Citrix eddigi partnerkapcsolatukat kibővítve gyorsabbá, biztonságosabbá és gazdaságosabbá kívánják tenni a számítástechnika használatát a fiókirodák dolgozói számára. A partnerek közösen fejlesztik ki és forgalmazzák majd egy Citrix platformon, Microsoft Windows Server operációs rendszerre és Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Serverre épülő új, többfunkciós fiókirodai alkalmazás megoldást. Ez a közelmúltban bemutatott Citrix WANScaler termékcsalád részeként kerül majd piacra.
A közös megoldás egy olyan új típusú, fiókirodáknak szánt eszköz, amely könnyen, távolról adminisztrálható, de ugyanakkor egy (többfunkciós) alkalmazásban kínálja a különböző fiókirodai szolgáltatásokat és ötvözi a fejlett WAN-optimalizációs technológiákat. Ez a párosítás olyan kulcsproblémát old meg az ügyfelek számára, amelyet a mai hagyományos hálózati megoldások vagy különálló termékek nem tudnak orvosolni. Technológiáiknak, értékesítési partnereiknek és lefedett ügyfélkörüknek köszönhetően a Microsoft és a Citrix jó adottságokkal rendelkeznek az új megoldás kidolgozásához.

A közös fejlesztési és értékesítési terv jól illeszkedik a fiókirodai és távmunkások körében jellemző IT-konszolidáció és növekvő mobilitás trendjeihez. Becslések szerint a nagyvállalati dolgozók 55 százaléka, azaz mintegy 50 millió ember távoli irodai helyszínről éri el a munkájához szükséges összes kritikus fontosságú üzleti alkalmazást. Ezek az alkalmazások „hosszú utat tesznek” meg a WAN-hálózatokon a felhasználóig, ami jelentősen ronthatja a teljesítményt, a használati élményt, és drága sávszélesség-bővítéseket tehet szükségessé a vállalatnál. A központon kívüli helyszíneken dolgozó munkatársak támogatása komoly kihívást jelent a vállalati IT-részlegek számára.

A tervezett termékek a Microsoft alapvető edge és szervertechnológiáival kombinálják a Citrix alkalmazásgyorsítás és WAN-optimalizálás terén kiépített erősségeit – mindezt kiegészítve a partnerek biztonsági és hozzáférési képességeivel. Az új megoldással az ügyfelek azonnali költségmegtakarítást érhetnek el, fokozhatják a fiókirodai dolgozók produktivitását, és kiaknázhatják a számos infrastruktúrában már ma is alapelemnek számító Windows Server ismerős tulajdonságait és felügyeleti képességeit.
Kulcsszavak: Microsoft Citrix

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitális oktatásban segít az Ericsson új programja

A COVID-19 világjárvány a Föld sok országában az oktatási rendszerek működésében is fennakadásokat okozott. Ezt látva az Ericsson az UNESCO Globális Oktatási Koalíciójának keretében elindította Ericsson Educate elnevezésű digitális programját, amely középiskolások és egyetemi hallgatók számára kínál online oktatási anyagokat a digitális készségek és ismeretek javításához. 

2020. május 30. 10:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás