50 inches, merevlemezes felvevővel ellátott plazma tv

Kiss Ádám Zoltán, 2006. szeptember 3. 19:05
A „Time Shift” funkció lényege, hogy a TV-néző ezentúl nem marad le kedvenc műsoráról, ha megcsörren a telefon vagy halaszthatatlan tennivalója akad, a plazma tv merevlemezes felvevője (DVR) beállítható funkciójának köszönhetően automatikusan elkezdi rögzíteni a TV-adást egy órán át, amikor a készüléket bekapcsoljuk vagy ha csatornát váltunk.
Ez annyit jelent, hogy a műsor megállítható és visszapörgethető, hogy visszakeressük azt a jelenetet, amelyet éppen nem láttunk, úgy, hogy a későbbiekben egyetlen pillanatról sem maradunk le, hisz a felvétel folytatódik. Sőt, a 80 GB HDD-vel fel is vehetjük kedvenc műsorainkat, akár 40 órán át normál minőségben (vagy 20 órányit kiváló minőségben). Egyetlen távirányítóval irányíthatjuk az összes funkciót, az egyszerű TV-nézéstől egészen a különféle felvételi módozatok programozásáig. Nem kell tehát arra időt pazarolnunk, hogy megtaláljunk egy másik távirányítót, bekapcsoljuk, és megtaláljuk rajta a megfelelő gombot, amelyikkel felvehetjük a TV-adást.

Az LG Európában is bemutatta 50 inches, merevlemezes felvevőjével (DVR) ellátott plazma TV-jét. A 42 inches DVR plazma tv (42PC1RR) európai sikere után a cég az 50 inches változatot (50PC1RR) is piacra kívánja dobni a kontinensen még ez év szeptemberében. A csúcsminőségű vékony hangszórók a TV alján helyezkednek el, hogy ne zavarják a tévézés élményét. A felsorolt tulajdonságoknak köszönhetően a PC1 sorozat 2006-ban elnyerte az iF Design Award-ot és a Reddot Design Award-ot, Európa két legnagyobb formatervezési elismerését. Az XD engine-nel, az LG képminőség-javító technológiájával felszerelve, a PC széria igen magas 10.000:1 kontraszt arányt kínál, bármilyen szögből élvezhető, megakadályozza a homályos képet és a szellemképeket a gyorsmozgású jelenetekben, illetve természetes és precíz színhatást biztosít.

Az új modell HD Ready WXGA képernyővel (1366x768) rendelkezik és HDMI csatlakozójának köszönhetően könnyen összeköthető HD set top box-szal, vagy akár Blu-Ray/HD-DVD lejátszókkal is. A HDMI csatlakozón keresztül a jobb kép és hangminőséget élvezhetünk mindössze egy kábel segítségével. Ha a felhasználó AV rendszere nem támogatja a HDMI csatlakozást, az illető akkor is magas minőségben tévézhet a komponens bemenetnek köszönhetően.

Az LG arra számít, hogy versenyképes árukkal nemsokára az 50 inches Plazma TV-k kerülnek majd élvonalba a lapos képernyős készülékek piacán, ezért időzítette mostanra az 50 inches DVR Plazma TV bemutatását. Az LG célja, hogy 2010-re első legyen a globális kijelző piacon. Az LG a jövőben újabb, ’tuningolt’ modellek bemutatását is tervezi.
Kulcsszavak: televízió TV LG

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Exkluzív megállapodást kötött a Deutsche Telekom és a Gorillaz

Még az áprilisi lemezbemutató előtt, exkluzív videoklipeket mutat be a nemzetközi telekommunikációs cég és a népszerű brit banda, a Gorillaz, Humanz című új albumának élő előadásáról. A Deutsche Telekom az Európa szerte fejlett 4G hálózatát és a legmodernebb AR és VR technológiát kombinálja az új, innovatív zenei élményekre épülő zenei kampányában.

2017. március 28. 12:31

Szabadulószoba-világbajnokok lettek szomszédaink

A hétvégén kiderült, melyik nemzet a legügyesebb a szabadulásban. Szombat este Budapest adott otthont a világ első szabadulószoba-világbajnokságának: a Red Bull Mind Gamers escape room döntőjét Szlovénia nyerte, megelőzve a másik döntős ukrán csapatot, illetve további, a szabadkártyás játékosokkal együtt összesen 22 ország legjobbjait. Az eseményen ott volt a magyarok győztes csapata, az RRR team is, valamint Rubik Ernő, és további világhírű szaktekintélyek.

2017. március 27. 15:11

A DoQ a DIGI TV-n

Bekerült a DIGI digitális alapcsomagjába az egyik legnépszerűbb dokumentumfilmes csatorna, a DoQ.

2017. március 27. 11:55

Eugene Kaspersky és az I. Antarktiszi Biennále már úton van az Antarktiszra

Az I. Antarktiszi Biennálé expedíciója elindult Ushuaia (Argentína) városból március 17-én a "Akademik Szergej Vavilov" nevű kutatóhajó fedélzetén Eugene Kasperskyvel, a Kaspersky Lab elnök-vezérigazgatójával és több művésszel, építésszel valamint kutatókkal és filozófusokkal együtt.

2017. március 26. 12:30

Az SPI FILMBOX a Magyar Telekommal elindítja a FilmBox OnDemand online szolgáltatást Magyarországon

Az SPI International / SPI FILMBOX, vezető nemzetközi mozifilm és televíziós műsor szolgáltató, „FilmBox OnDemand” szolgáltatása 2017-től bekerült  Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatójának a Magyar Telekomnak a tartalomkínálatába.

2017. március 23. 13:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Google feltörte a 2012 előtt használt elektronikus aláírásokat védő algoritmust

2017. március 27. 12:18

A Telenorhoz igazolt a Magyar Vöröskereszt

2017. március 21. 15:37

Sikeresen lezárult a HARMAN cégcsoport felvásárlása

2017. március 15. 09:40

A 2016-os digitális reklámköltés összvolumene 68 milliárd

2017. március 1. 19:59
cloudappsportal.com