Televíziós szolgáltatást indít a T-Online ADSL-előfizetőinek

forrás Prim Online, 2006. szeptember 4. 20:18
A T-Online Magyarország elérhetővé teszi a szélessávú IP hálózaton nyújtott televíziós szolgáltatást (IPTV) Budapesten és több vidéki nagyvárosban. Az ingyenes kipróbálási időszakot követően a T-Home kereskedelmi szolgáltatás várhatóan még ebben az évben elindul.
A T-Home televíziós szolgáltatással a hagyományos tévézésen túl az előfizetők olyan új tartalmi szolgáltatásokat is használhatnak, mint a széles választékot kínáló digitális videotéka, az elektronikus műsorújság, a műsorok késleltetése és visszanézése az összes csatornán, a beépített videomagnó, amellyel a műsorokat egy gombnyomással, vagy a műsorújságban kijelölhetően lehet rögzíteni, továbbá a gyerekzár és sok más interaktív lehetőség.

Így mód nyílik az éppen futó műsor megállítására és későbbi folytatására, a már nézett adásban való visszatekerésre, a jelenetek megismétlésére, illetve tetszőleges műsor rögzítésére összesen körülbelül 90 óra időtartamban. A felhasználói felület többféle formában rugalmasan testre szabható, továbbá a műsor közben más csatornákba is betekintést lehet nyerni a „kép a képben” megoldással – és mindezt számítógép használata nélkül, bármely televíziós készüléken.

A T-Online a szolgáltatás kipróbálását Budapesten, Debrecenben, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron és Zalaegerszegen kínálja fel a meglévő ADSL-ügyfelei egy részének, és a tervek szerint még ebben az évben megkezdődik a T-Home névre keresztelt televíziós szolgáltatás értékesítése.

Az év végéig több ezer IPTV végpont beüzemelése, valamint a tartalmi kínálat és a kiszolgált területek további bővítése várható. Az IPTV csomag 48 digitális, kitűnő minőségű tévécsatornával (közöttük a két legnagyobb hazai kereskedelmi csatornával és négy prémium mozicsatornával) és több száz mozifilmből álló videotéka-választékkal indul. A szolgáltatás alapja a Microsoft tévéplatform, a beszállítók között pedig a Cisco, az Alcatel, a Hewlett Packard és az Intel világcégek is megtalálhatók.

A T-Online neves filmstúdiókkal és forgalmazókkal működik együtt, és különböző prémiumszolgáltatásokat (például egyedi vagy havi előfizetéses filmkölcsönzés, prémium mozi és felnőtt tartalmú tematikus tévécsomagok) is elérhetővé tesz.

A vállalat a szolgáltatás iránt érdeklődő előfizetőit olyan ADSL technológiával szolgálja ki, amely elegendő sávszélességet biztosít két párhuzamos, kitűnő minőségű MPEG4 kódolású tévé stream átvitelére az internet használat mellett. A rendszerben alkalmazott korszerű set top box a hagyományos televíziókészülékeken túl a nagyfelbontású (HD) készülékeket is támogatja digitális kimenetén, amely még jobb képminőséget biztosít a felhasználóknak.

A T-Online a T-Home szolgáltatását ADSL csomagjaihoz kínálja majd: az ADSL vonalon az internet-elérést routerrel, vezeték nélküli otthoni interneteléréssel (wifi), míg az IPTV szolgáltatást – az ADSL hálózaton keresztül érkező digitális jelfolyamot a tévére átalakító – set top box készülékkel és távirányítóval együtt biztosítja a szolgáltatás részeként.
Kulcsszavak: IPTV T-Online

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5G frekvencia: három jelentkező került az árverési nyilvántartásba

Három jelentkezőt – a Magyar Telekom Nyrt.-t, a Telenor Magyarország Zrt.-t és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t – vett árverési nyilvántartásba szeptember 13-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Az árverési eljárás az ötödik generációs (5G) mobiltechnológia bevezetésének támogatására és a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokra alkalmas frekvenciák értékesítésére indult. Az eljárás a tartalmi vizsgálattal, majd a licitnapokkal folytatódhat, eredmény késő őszre várható.

2019. szeptember 13. 13:01

Az önkormányzatiság egy alkalmazásba költözött

A HelpyNet egy olyan magyar alkalmazás, ami a hazai önkormányzatok igényeire szabva lehetővé teszi a lakosoknak a kényelmesebb ügyintézést, illetve bajba jutásnál a gyors segítségkérést, segítségnyújtást. A rendszer egy mobilapplikáción keresztül összeköti a település lakosait a háttérben működő szervezetekkel (pl. közműszolgáltatók), illetve riasztás vagy bejelentés esetén azonnali segítséget nyújthat 0-24 órában.

 

2019. szeptember 11. 12:47

Jön az iPhone 11 és 11 Pro

Európai idő szerint szeptember 10-én este került megrendezésre az idei legnagyobb Apple rendezvény, ahol a gyártó minden évben bemutatja a legújabb telefonjait, iPhone telefontokjait és itt leplezik le az új okos-eszközöket is, például az Apple watch-ot is, tudtuk meg a Phonebox.hu újságírójától. Ez az őszi bemutató a legfontosabb az Apple-nek és ezen mutatja be a legnagyobb újításait. Nem meglepő, hogy az elmúlt napokban hihetetlen mennyiségű pletyka is szárnyra kelt a még be sem mutatott iPhone 11 telefonokról és legújabb szolgáltatásokról.

2019. szeptember 11. 09:11

Nő a mobilparkolás népszerűsége

Az elmúlt években dinamikusan növekedett a mobilparkolások száma az egész országban a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. weboldalán keresztül elérhető adatok alapján, melyeket a Parkl dolgozott fel. Míg 2014 júliusában kevesebb, mint 40 ezer parkolást bonyolítottak átlagosan naponta mobilról, addig idén júliusban ez a szám már majdnem 100 ezer volt, derül ki statisztikákból. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a csúcsidőszak az ősz, így a következő hónapokban nehezebb parkolási körülmények várhatók. 

2019. szeptember 9. 11:48

A világ első felsőkategóriás 5G chipkészlete

A Huawei Fogyasztói Üzletága a berlini IFA (Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai és Háztartási Gép Vásár) szakkiállításon mutatta be a világ első felsőkategóriás 5G lapkakészletét. A Kirin 990 (5G) minden korábbinál fejlettebb teljesítménnyel, energiahatékonysággal, valamint mesterséges intelligencia megoldásokkal érkezik. Az apró méretű chipkészlet 10,3 milliárd tranzisztorral rendelkezik és az iparágban elsőként egy integrált 5G modemet is tartalmaz.  

2019. szeptember 9. 10:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás