Televíziós szolgáltatást indít a T-Online ADSL-előfizetőinek

forrás Prim Online, 2006. szeptember 4. 20:18
A T-Online Magyarország elérhetővé teszi a szélessávú IP hálózaton nyújtott televíziós szolgáltatást (IPTV) Budapesten és több vidéki nagyvárosban. Az ingyenes kipróbálási időszakot követően a T-Home kereskedelmi szolgáltatás várhatóan még ebben az évben elindul.
A T-Home televíziós szolgáltatással a hagyományos tévézésen túl az előfizetők olyan új tartalmi szolgáltatásokat is használhatnak, mint a széles választékot kínáló digitális videotéka, az elektronikus műsorújság, a műsorok késleltetése és visszanézése az összes csatornán, a beépített videomagnó, amellyel a műsorokat egy gombnyomással, vagy a műsorújságban kijelölhetően lehet rögzíteni, továbbá a gyerekzár és sok más interaktív lehetőség.

Így mód nyílik az éppen futó műsor megállítására és későbbi folytatására, a már nézett adásban való visszatekerésre, a jelenetek megismétlésére, illetve tetszőleges műsor rögzítésére összesen körülbelül 90 óra időtartamban. A felhasználói felület többféle formában rugalmasan testre szabható, továbbá a műsor közben más csatornákba is betekintést lehet nyerni a „kép a képben” megoldással – és mindezt számítógép használata nélkül, bármely televíziós készüléken.

A T-Online a szolgáltatás kipróbálását Budapesten, Debrecenben, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron és Zalaegerszegen kínálja fel a meglévő ADSL-ügyfelei egy részének, és a tervek szerint még ebben az évben megkezdődik a T-Home névre keresztelt televíziós szolgáltatás értékesítése.

Az év végéig több ezer IPTV végpont beüzemelése, valamint a tartalmi kínálat és a kiszolgált területek további bővítése várható. Az IPTV csomag 48 digitális, kitűnő minőségű tévécsatornával (közöttük a két legnagyobb hazai kereskedelmi csatornával és négy prémium mozicsatornával) és több száz mozifilmből álló videotéka-választékkal indul. A szolgáltatás alapja a Microsoft tévéplatform, a beszállítók között pedig a Cisco, az Alcatel, a Hewlett Packard és az Intel világcégek is megtalálhatók.

A T-Online neves filmstúdiókkal és forgalmazókkal működik együtt, és különböző prémiumszolgáltatásokat (például egyedi vagy havi előfizetéses filmkölcsönzés, prémium mozi és felnőtt tartalmú tematikus tévécsomagok) is elérhetővé tesz.

A vállalat a szolgáltatás iránt érdeklődő előfizetőit olyan ADSL technológiával szolgálja ki, amely elegendő sávszélességet biztosít két párhuzamos, kitűnő minőségű MPEG4 kódolású tévé stream átvitelére az internet használat mellett. A rendszerben alkalmazott korszerű set top box a hagyományos televíziókészülékeken túl a nagyfelbontású (HD) készülékeket is támogatja digitális kimenetén, amely még jobb képminőséget biztosít a felhasználóknak.

A T-Online a T-Home szolgáltatását ADSL csomagjaihoz kínálja majd: az ADSL vonalon az internet-elérést routerrel, vezeték nélküli otthoni interneteléréssel (wifi), míg az IPTV szolgáltatást – az ADSL hálózaton keresztül érkező digitális jelfolyamot a tévére átalakító – set top box készülékkel és távirányítóval együtt biztosítja a szolgáltatás részeként.
Kulcsszavak: IPTV T-Online

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Eger helyi autóbusz-bérletei is megvásárolhatók a MÁV applikációjában

A MÁV-Volán-csoport közös fejlesztéseinek köszönhetően már az egri utasok számára is gyorsabb és egyszerűbb lesz a bérletvásárlás. Április 15-től a helyi autóbusz-bérleteket is meg lehet váltani a MÁV applikációjában és a vasúti személypénztárban.

2021. április 16. 19:55

Bemutatkozik az Xperia 10 III

A Sony örömmel jelenti be, hogy a népszerű Xperia 10 széria az Xperia 10 III-mal bővül, mely az Xperia 10 készülékek között elsőként 5G kapcsolódási lehetőséggel is rendelkezik. Az Xperia 10 III stílusos, kompakt, könnyű és vízálló kialakítással és megnövelt akkumulátor élettartammal érkezik, valamint számos szórakoztató funkciót is magába foglal. Az Xperia 10 III egy kiemelkedő középkategóriás készülék, melyet az erő, a gyorsaság és a hordozhatóság jegyében alkottak meg. 

2021. április 14. 18:09

Különleges fotózási funkciókkal érkezik két Sony telefon

Két új készülékkel bővülnek a Sony mobilkínálatának zászlóshajói, az Xperia 1 és Xperia 5 széria. Az Xperia 1 III és az Xperia 5 III integrált funkciók széles kínálatával rendelkezik, amely segít az Xperia közösség tagjainak abban, hogy hódolhassanak szenvedélyeiknek. Legyen szó fotósokról, a zene és mozi szerelmeseiről, játékosokról vagy filmkészítőkről, az Xperia 1 és 5 következő generációjának készülékei új szintre emelik a felhasználói élményt az új funkciók tárházának és az elképesztő sebességnek köszönhetően. 

2021. április 14. 16:11

Már közel hatezren töltötték le a mydronespace mobilalkalmazást

Az elmúlt három hónapban csaknem hatezren töltötték le Magyarország drónapplikációját, a mydronespace-t. A HungaroControl drónpilóták számára fejlesztett alkalmazása a pilóta nélküli légi járművek biztonságos közlekedését garantálja.

2021. április 14. 14:37

Továbbra is előtérben az előfizetők

Töretlenül folytatja megkezdett fejlesztéseit a DIGI, a januárban kereskedelmi szolgáltatásként indult saját mobilszolgáltatás terén. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mostantól az ország 12 megyéjében újabb 25 településen érhető el a DIGI Kft. mobilszolgáltatása, ezáltal a lefedett települések száma meghaladta 775-öt. 

2021. április 13. 19:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27