A Blu-ray beelőzi a HD DVD-t Európában

Genda Csongor Zoltán, 2006. szeptember 5. 20:03
Ez idáig leginkább a HD DVD dominált az idei berlini IFA kiállításon, azonban most új információk láttak napvilágot a konkurens kéklézeres formátum európai startját illetően is. Ezek szerint az első Blu-ray-lejátszók előreláthatólag október közepe tájékán jelennek meg kontinensünkön.
A Samsung BD-P1000 jelzésű készülékét az Egyesült Államokban már több mint két hónapja megvásárolhatják az érdeklődők 999 dollárért, azonban késő ősztől Európában is beszerezhető lesz, melynek ára várhatóan 1300 euró körül fog alakulni.

Ugyancsak október közepén akarja a Panasonic is a DMP-BD10 nevet viselő asztali lejátszóját bevezetni az öreg kontinensen, melynek ára még a Samsung termékénél is borsosabb lesz, azaz nem kevesebb mint 1500 eurót kell majd azért fizetniük a vásárlóknak. A Sony is ugyanekkorra tervezi néhány film Blu-ray formátumban való megjelentetését az uniós államokban, az első címek között pedig olyanok szerepelnek, mint az Underworld Evolution, Randiguru, S.W.A.T., A nap könnyei vagy az Ördögűzés Emily Rose lelki üdvéért.

Az októberi start által a Blu-ray-tábor hozzávetőlegesen egy teljes hónappal előzi meg a HD DVD-t forgalmazó cégeket, amelyek közül legelőször (november 15-én) a Toshiba dobja piacra Európában az ezen formátumot támogató asztali készülékét.
Kulcsszavak: Samsung Blu-ray

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50