A Blu-ray beelőzi a HD DVD-t Európában

Genda Csongor Zoltán, 2006. szeptember 5. 20:03
Ez idáig leginkább a HD DVD dominált az idei berlini IFA kiállításon, azonban most új információk láttak napvilágot a konkurens kéklézeres formátum európai startját illetően is. Ezek szerint az első Blu-ray-lejátszók előreláthatólag október közepe tájékán jelennek meg kontinensünkön.
A Samsung BD-P1000 jelzésű készülékét az Egyesült Államokban már több mint két hónapja megvásárolhatják az érdeklődők 999 dollárért, azonban késő ősztől Európában is beszerezhető lesz, melynek ára várhatóan 1300 euró körül fog alakulni.

Ugyancsak október közepén akarja a Panasonic is a DMP-BD10 nevet viselő asztali lejátszóját bevezetni az öreg kontinensen, melynek ára még a Samsung termékénél is borsosabb lesz, azaz nem kevesebb mint 1500 eurót kell majd azért fizetniük a vásárlóknak. A Sony is ugyanekkorra tervezi néhány film Blu-ray formátumban való megjelentetését az uniós államokban, az első címek között pedig olyanok szerepelnek, mint az Underworld Evolution, Randiguru, S.W.A.T., A nap könnyei vagy az Ördögűzés Emily Rose lelki üdvéért.

Az októberi start által a Blu-ray-tábor hozzávetőlegesen egy teljes hónappal előzi meg a HD DVD-t forgalmazó cégeket, amelyek közül legelőször (november 15-én) a Toshiba dobja piacra Európában az ezen formátumot támogató asztali készülékét.
Kulcsszavak: Samsung Blu-ray

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás