Samsung MoviNAND flash modulok sorozatgyártásban

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 5. 21:01
A Samsung még ebben a hónapban megkezdi MoviNAND elnevezésű, MMC v.4 vezérlővel integrált NAND flash memóriamoduljainak sorozatgyártását.
A MoviNAND igazi áttörést hozhat a mobileszközök memória-alkalmazásai terén, integrált megoldása ugyanis fölöslegessé teszi a külső memóriakártyák használatát. Ennek ellenére az eszköz a megfelelő beágyazott szoftver segítségével képes az adott készülékhez csatlakoztatott MMC kártyával párhuzamosan is működni. A hasznos modul 52 MB/s-os adatátviteli sebességet támogat, és 1, 2, illetve 4 GB-os verziókban kerül gyártásra még az idei év folyamán.

A NAND flash termékek piacán vezető pozícióban lévő Samsung elsősorban azért választotta az MMC technológiát, mivel szabadon felhasználható, és így gyakorlatilag bármilyen eszközhöz alkalmazható, a mobiltelefonoktól a kisméretű hordozható PC-kig. A dél-koreai gyártó egyelőre nem jelölt ki dátumot a piaci premierre vonatkozóan, de az idei sorozatgyártásból kiindulva az első MoviNAND modulok valószínűleg a jövő év elejére várhatók.
Kulcsszavak: memória Samsung

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Miért éri meg NVMe SSD-re váltaniuk a vállalatoknak és a tartalomgyártóknak?

A digitális átállással világszerte exponenciálisan nő a használatban lévő technológiai eszközök száma és az online tevékenység mértéke, különösen a felhőben. Ezzel a növekedéssel párhuzamosan erősödik a digitális szolgáltatások iránti kereslet, valamint az igény a nagyobb adatfeldolgozási teljesítményre és a fejlettebb adattárolási protokollokra, hiszen a kezelt adatmennyiség bővülése fokozódó nyomást gyakorol az üzleti környezetre. 

2022. október 3. 15:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38