Samsung MoviNAND flash modulok sorozatgyártásban

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 5. 21:01
A Samsung még ebben a hónapban megkezdi MoviNAND elnevezésű, MMC v.4 vezérlővel integrált NAND flash memóriamoduljainak sorozatgyártását.
A MoviNAND igazi áttörést hozhat a mobileszközök memória-alkalmazásai terén, integrált megoldása ugyanis fölöslegessé teszi a külső memóriakártyák használatát. Ennek ellenére az eszköz a megfelelő beágyazott szoftver segítségével képes az adott készülékhez csatlakoztatott MMC kártyával párhuzamosan is működni. A hasznos modul 52 MB/s-os adatátviteli sebességet támogat, és 1, 2, illetve 4 GB-os verziókban kerül gyártásra még az idei év folyamán.

A NAND flash termékek piacán vezető pozícióban lévő Samsung elsősorban azért választotta az MMC technológiát, mivel szabadon felhasználható, és így gyakorlatilag bármilyen eszközhöz alkalmazható, a mobiltelefonoktól a kisméretű hordozható PC-kig. A dél-koreai gyártó egyelőre nem jelölt ki dátumot a piaci premierre vonatkozóan, de az idei sorozatgyártásból kiindulva az első MoviNAND modulok valószínűleg a jövő év elejére várhatók.
Kulcsszavak: memória Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50