Samsung MoviNAND flash modulok sorozatgyártásban

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 5. 21:01
A Samsung még ebben a hónapban megkezdi MoviNAND elnevezésű, MMC v.4 vezérlővel integrált NAND flash memóriamoduljainak sorozatgyártását.
A MoviNAND igazi áttörést hozhat a mobileszközök memória-alkalmazásai terén, integrált megoldása ugyanis fölöslegessé teszi a külső memóriakártyák használatát. Ennek ellenére az eszköz a megfelelő beágyazott szoftver segítségével képes az adott készülékhez csatlakoztatott MMC kártyával párhuzamosan is működni. A hasznos modul 52 MB/s-os adatátviteli sebességet támogat, és 1, 2, illetve 4 GB-os verziókban kerül gyártásra még az idei év folyamán.

A NAND flash termékek piacán vezető pozícióban lévő Samsung elsősorban azért választotta az MMC technológiát, mivel szabadon felhasználható, és így gyakorlatilag bármilyen eszközhöz alkalmazható, a mobiltelefonoktól a kisméretű hordozható PC-kig. A dél-koreai gyártó egyelőre nem jelölt ki dátumot a piaci premierre vonatkozóan, de az idei sorozatgyártásból kiindulva az első MoviNAND modulok valószínűleg a jövő év elejére várhatók.
Kulcsszavak: memória Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás