Terítéken az európai hírközlés-szabályozás

Kovács Attila, 2006. szeptember 7. 14:15
Ma megkezdődött Budapesten a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által az európai hírközlés-szabályozás jelenéről és jövőjéről rendezett kétnapos konferencia. A „Better regulation or paradigm shift – Jobb szabályozás vagy paradigmaváltás?” elnevezésű nemzetközi konferenciára több mint 170 külföldi és magyar szakember regisztrált. Négy szekcióban (szabályozás-politikusok válaszai, az iparág kilátásai, elméleti aspektusok, szabályozási gyakorlat) összesen 14 előadás hangzik el, angol nyelven.
Megnyitójában Kóka János, a GKM minisztere hangsúlyozta, a szabályozó hatóság elsőrendű feladata a teljes verseny kierőltetése a távközlési piacon. Hozzátette, a magyarországi reformok csak az információs korszak kihívásainak, lehetőségeinek ismeretében valósíthatók meg.

A házigazda nevében Pataki Dániel, az NHH elnöke üdvözölte a megjelenteket. Egyebek között utalt rá, hogy a nemzeti hatóságoknak a legnagyobb kihívást az EU keretszabályozás átvétele, implementációja jelenti. Szerinte napjainkat jobban fejezi ki a "jobb szabályozás és paradigmaváltás" jelmondat, ám "tudni kell, hogyan váltsunk paradigmát".

A konferencia ma délelőtti része az EU hírközlési szabályozásának releváns kérdéseit járta körül. Később a piaci szereplők osztják meg az új tendenciákkal kapcsolatos nézőpontjukat a hallgatósággal. A konferencia holnapi, második napján az előadók a hírközlés-szabályozás lehetséges változásainak elméleti szempontjait vizsgálják, illetve a programot az európai szabályozó hatóságok zárják a konvergencia kihívásaira adott válaszaikkal.

Az előadók között neves szakembereket lehet találni, így Malcolm Harbour-t, az Európa Parlament tagját, Bernd Langeheine-t az Európai Unió Bizottságától, valamint Roberto Violát, az AGCOM olasz társhatóság vezetőjét, aki 2007-től az ERG, azaz az Európai Szabályozási Csoport elnöki posztját tölti be. A konferencián a hazai infokommunikációs szakma vezető személyiségei mellett a nemzetközi szakmai szervezetek képviselői, illetve több európai társhatóság vezetője is jelen van.
Kulcsszavak: konferencia távközlés

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára

2023. június 1-től a DIGIMobil és a DIGINet Aktív 50 ügyfelei a Vodafone Magyarország belföldi mobilhálózatát használják, így az előfizetők jelentősen nagyobb, csaknem országos lefedettséget élvezhetnek – mindehhez a DIGI 2023. december 31-ig garantálja a korábbi előfizetésekben szereplő kedvező, 4 forint/perces tarifát. Az érintett ügyfeleknek nem kell kicserélniük SIM-kártyájukat az új hálózatra való átálláshoz, azonban az adatroaming bekapcsolására, illetve egyes készülékeken a manuális hálózatválasztásra is szükség lehet.

2023. június 8. 17:08

A QNAP továbbfejlesztette mobilos biztonsági mentési megoldását

A QNAP Systems, Inc. kiadta a Qfile Pro mobilalkalmazást iOS-hez, a már meglévő Qfile mobilalkalmazás továbbfejlesztett verzióját.

2023. június 8. 11:27

Exkluzív betekintést adnak három hősies hivatás munkájába a HUAWEI P60 Pro-val készített fényképek

Magyar fotográfusokkal együttműködve különleges mobilfotó-sorozattal mutatja be az éjszaka hétköznapi hőseinek életét a Huawei. A Huawei P60 Pro okostelefonnal készített képek exkluzív betekintést adnak három olyan hivatás – kutató-mentők, tűzoltók, polgárőrök – képviselőinek életébe, akik éjszakánként mások biztonságáért, nyugalmáért dolgoznak, akkor is készenlétben állva, amikor a többség az időt pihenéssel, alvással tölti. 

2023. június 7. 20:41

Divatfotózás a HONOR csúcskategóriás készülékével

A fotózás a kezdetektől fogva a divatipar elengedhetetlen része. A folyamatosan változó trendeket és stílusokat ugyanis meg kell örökíteni, elvégre meghatározzák az egyes korszakokat. A fotótechnológia fejlődése jelentős szerepet játszott a divatfotózás alakulásában is, exkluzív művészeti formából a személyes stílus médiumává alakítva azt. A HONOR Magic5 Pro egy forradalmi okostelefon, amely új szintre emeli a fotózást. Egy olyan eszköz a divatrajongók számára, amely ideális hogy, segítségével felfedezzék és kiaknázzák kreatív lehetőségeiket.

2023. június 7. 15:54

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39