Az IBM megkezdte a processzorok szállítását a Nintendo Wii-hez

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 9. 09:20
Az IBM bejelentette, hogy megkezdte a processzorok szállítását a Nintendo következő generációs Wii játékkonzoljához.
A 729 MHz-es IBM Broadway CPU teljesítménye ugyan jóval alatta marad a Sony PlayStation 3-ban debütáló, részben szintén az IBM által jegyzett sokmagos Cell processzorénak (4,6 GHz), a Wii esetében azonban a Nintendo szándéka szerint nem is az egekig szökő órajel volt a cél. Az IBM szerint a Broadway lapka jelentősen megnöveli a Wii kapacitását a korábbi Nintendo konzolokhoz képest, ráadásul mintegy 20%-kal kevesebb energiát fogyaszt, emellett pedig alacsonyabb hőfokon is üzemel, mint a régebbi CPU-k. A Nintendo egyelőre nem tűzött ki konkrét kibocsátási dátumot, csupán annyit közölt, hogy a készülék az ünnepekre a boltokba kerül. Az IBM bejelentése egyelőre megerősíteni látszik ezt a menetrendet.

A Nintendo a versenytárs játékkonzoloknál olcsóbban, Japánban 25 ezer jenért (kb. 45 ezer Ft), az Egyesült Államokban pedig 250 dollárért (kb. 50 ezer Ft) fogja forgalmazni a Wii készüléket. Összehasonlításként, a versenytárs Microsoft Xbox 360 kétféle konfigurációban 299 és 399 dollárba kerül, a tengerentúlon és Japánban novemberben startoló Sony PlayStation 3 ára pedig a szintén két eltérő verzió esetében 499, illetve 599 dollár lesz. Mivel a két konkurens konzol ára euróban számszerűen ugyanannyi (lesz), mint dollárban, a Wii valószínűleg 250 euró körül lesz majd kapható Európában. Fontos változás a konzolpiacon, hogy a megfelelő mennyiségű Blu-ray lézerdióda hiánya miatt a Sony PS3 várhatóan csak jövő tavasszal érkezik az öreg kontinensre.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Vadonatúj LOQ gaming laptopokat és torony PC-ket mutatott be a Lenovo

A játékok nem kizárólag csúcskategóriás számítógépeken élvezhetők. Erre bizonyíték a Lenovo újonnan bejelentett termékcsaládja, a LOQ (lock), amely a kezdő játékosokat támogatja a játékok és virtuális világok felfedezésében és abban, hogy valódi közösségekhez csatlakozzanak, olyan játékeszközökkel, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, mégsem jelentenek megterhelő kiadást.  

2023. március 24. 15:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48