IPod Nano-t ad a mobil mellé a japán Softbank

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 14. 11:28
A megtévesztő nevű japán Softbank távközlési cég, amely tavaly megvásárolta a Vodafone helyi leányvállalatát, bejelentette, hogy egyes mobiltelefonjaihoz kétéves hűségnyilatkozat fejében iPod Nano-t ad ajándékba.
A szóban forgó mobil egy Sharp készülék, amelyhez az előfizetők az Apple tegnap bemutatott új, 2 GB-os, színes iPod Nano hordozható zenelejátszóját kapják, kétéves hűségnyilatkozat aláírása esetén ajándékba. A lejátszó ára a távol-keleti szigetországban önmagában 17 800 jen (kb. 32 600 Ft). A szolgáltatók által a kiskereskedőknek és így a fogyasztóknak adott árkedvezmények gyakorlata a mobilszektorban mindenütt elterjedt, különösen Japánban. A Softbank egyik népszerű DMB tévés telefonja például 70 ezer jenjébe kerül a cégnek, a vásárló viszont előfizetéses konstrukcióban csak 24 ezret fizet érte.

Annak ellenére, hogy a Softbank 1,3 trillió jent fizetett ki a Vodafone K.K-ért, emellett pedig a vállalat jelentős adósságát is átvállalta, az új tulajdonos mégis komoly engedményekre kényszerül annak érdekében, hogy meg tudja őrizni a kiélezett piacon birtokolt 16%-os részesedését. A két nagy rivális, a piacvezető NTT DoCoMo és a KDDI mellett a Vodafone K. K-nak a számtalan itt bevezetett technológiai innováció ellenére nem igazán sikerült megszilárdítania pozícióit. A Softbank most bízik abban, hogy az iPod Nano csomaghoz hasonló akciókkal sikerül stabil helyzetet kivívnia a számhordozhatóság október végi bevezetéséig és azon túl.
Kulcsszavak: zene Apple Softbank

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09