Hét biztonsági frissítés a Firefoxhoz

Kiss Ádám Zoltán, 2006. szeptember 17. 13:40
A Mozilla kiadta a Firefox 1.5.0.7-es változatát, mely hét biztonsági frissítést tartalmaz, köztük négy kritikus fontosságú javítást.
A Mozilla közleménye szerint az új Firefox a javítások mellett nagyobb stabilitást kínál a rendszernek. A frissítések közül négy kritikus fontosságú, javították az RSA aláírások kezelését, a scripting sérülékenységeket, a JavaScript működését, és egy olyan memóriakezelési hibát, ami idegen kód futatását teszi lehetővé a gépen. A szakértők szerint a júliusi, szintén hét javítást tartalmazó frissítéshez képest most kisebb változtatásokat hajtottak végre a böngészőprogramon. Az 1.5.0.7-ben fontos frissítésként szerepel a javított automatikus frissítési szoftverrész, melyet korábban a DNS és az SSL megváltoztatásával lehetett becsapni. Szintén fontos minősítést kapott az egymáshoz linkelt oldalak miatt átverhető, a felugró ablakok blokkolására készült szoftverrész javítása. Alacsony veszélyességi szintűnek értékelték az utolsó javítást, mely a „targetWindow.frames[n].document.open()” jellegű parancssorok kezelését érinti, itt egy olyan hibáról van szó, melyet csak úgy lehetett kihasználni, ha a felhasználó manuálisan új ablakban nyitotta meg a rosszindulatú oldalakat, majd jelszavakat gépelt az oldalon található ablakba.
Kulcsszavak: Mozilla Firefox

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kibervédelem egykor és ma: a gépek forradalma

A kétezres évek elején még főként vírusokkal és trójai programokkal támadták a vállalatokat a kiberbűnözők, de folyamatosan szélesedő repertoárjukban egyre szofisztikáltabb módszerek jelentek meg, köztük például az adathalászat. Ezért az informatikai rendszerek védelméről gondoskodó eszközöknek is lépést kellett tartaniuk a változásokkal. Így lett húsz év alatt a különálló elemző és monitorozó szoftverekből átfogó megoldás, amelyet ma már gépi tanulási képességek is támogatnak, hogy minden gyanús tevékenységre azonnal fény derüljön. A Micro Focus szakértői most bemutatják ezeknek az eszközöknek a teljes evolúcióját.

2020. augusztus 13. 09:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

2020. augusztus 13. 12:16

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás