Hét biztonsági frissítés a Firefoxhoz

Kiss Ádám Zoltán, 2006. szeptember 17. 13:40
A Mozilla kiadta a Firefox 1.5.0.7-es változatát, mely hét biztonsági frissítést tartalmaz, köztük négy kritikus fontosságú javítást.
A Mozilla közleménye szerint az új Firefox a javítások mellett nagyobb stabilitást kínál a rendszernek. A frissítések közül négy kritikus fontosságú, javították az RSA aláírások kezelését, a scripting sérülékenységeket, a JavaScript működését, és egy olyan memóriakezelési hibát, ami idegen kód futatását teszi lehetővé a gépen. A szakértők szerint a júliusi, szintén hét javítást tartalmazó frissítéshez képest most kisebb változtatásokat hajtottak végre a böngészőprogramon. Az 1.5.0.7-ben fontos frissítésként szerepel a javított automatikus frissítési szoftverrész, melyet korábban a DNS és az SSL megváltoztatásával lehetett becsapni. Szintén fontos minősítést kapott az egymáshoz linkelt oldalak miatt átverhető, a felugró ablakok blokkolására készült szoftverrész javítása. Alacsony veszélyességi szintűnek értékelték az utolsó javítást, mely a „targetWindow.frames[n].document.open()” jellegű parancssorok kezelését érinti, itt egy olyan hibáról van szó, melyet csak úgy lehetett kihasználni, ha a felhasználó manuálisan új ablakban nyitotta meg a rosszindulatú oldalakat, majd jelszavakat gépelt az oldalon található ablakba.
Kulcsszavak: Mozilla Firefox

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gépi tanulással az ismeretlen fenyegetések ellen

Lassan ott tartunk, hogy a különféle kütyüink előre kitalálják a gondolatainkat. Akad, aki ezt ijesztőnek találja, de az ebben rejlő lehetőséget jó és rossz célra is lehet használni. Az például igencsak hasznos, ha egy gép a bűnözők gondolataiban olvas, majd meg is előzi a bűncselekményeket. Olyannyira, hogy a megoldás már létezik is, ugyanis a Micro Focus gépi tanulást alkalmazó eszköze már tavaly december óta aktív védelmet nyújt a koronavírushoz kapcsolódó átverések és rosszindulatú tartalmak ellen. A termék még azelőtt „működésbe lépett”, hogy a vállalatok IT-biztonsági szakemberei egyáltalán felfigyeltek volna az új trendre.

2020. július 7. 20:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás