Internet Hungary 2006: A felhasználók átveszik a hatalmat?

forrás Prim Online, 2006. szeptember 18. 15:50
Az internet még alig nagykorú, de fejlődése máris új szakaszba lépett: olyan új társadalmi- és közösségformáló erő, mely jó eséllyel legalább annyira megváltoztatja hétköznapjainkat, mint annak idején a kerék, vagy az elektromos áram feltalálása. Az idén október 17-18-án a Club Tihanyban megrendezésre kerülő Internet Hungary 2006 konferencia olyan új üzleti modelleket mutat be, amelyeket a web2.0 alkalmazások megjelenése tesz lehetővé, és amelyek a tartalom (user generated) és az átviteli szolgáltatókkal szemben is kihívásokat támasztanak.
A rendezvény első napján Kóka János megnyitója és Baja Ferenc előadása után Andrew McLaughlin, a Google utazó nagykövetének az internet és a telekommunikációs hálózatok jogi hátterével és szabályozásával foglalkozó prezentációja követ. Majd a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete, bankárok és a Gazdasági Minisztérium képviselőinek részvételével zajló panelbeszélgetésen vitáznak arról, hogy mit tennének az internet penetráció meggyorsítása érdekében, továbbá milyen pénzügyi, lobby és politikai érdekek befolyásolják azt, hogy a digitális írástudók bevonása, vagy a leszakadóban lévő csoportok motiválása-e a fontosabb.

A szervezők ismét jelentős külföldi szakértői gárdát vonultatnak fel. Előadást tart Tihanyban többek között: Zephyr Teachout az eddigi legnagyobb hatású online elnökjelölti kampány az, amerikai Demokrata Párt webes kampányának igazgatója, továbbá Rachel Rawlins a Global Voices főszerkesztője, aki a világ jelentős, de kevésbé ismert részeiről bloggerek segítségével gyűjt össze tudósításokat. Dan Gillmor, a Center for Citizen Media vezetője előadásában azzal foglalkozik, hogy hogyan befolyásolja a web2.0 az új médiát és milyen hatásai lehetnek majd a hagyományos értelemben vett televíziózásra és rádiózásra.

A konferencia gerincét a web2.0 piac méretét és szereplőit bemutató előadások adják, melyekben hallhatunk a hagyományos on-line üzleti tevékenységektől való eltéréseikről, illetve kis és közép vállalatok mutatják be, hogyan használják a netet és a blogokat. A Mobilismo szekció pedig a mobiltechnológiában a beszélgetésen, a chatelésen, a fizetéseken és a közösségi játékokon túlmutató új lehetőségeikről szól.

A konferenciával kapcsolatban bővebb információ a www.internethungaria.hu oldalon található.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38