Számítógép-vezérlésű matrac álmatlanoknak

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 19. 10:05
Számítógép által vezérelt matrac hívatott javítani az alvási nehézségekkel küzdők álmát.
A speciális matracot a Panasonic hozza forgalomba: az EU 3002 sleeping program mat nevű termékben a huzat alatt nyolc felfújható párnácska lapul, amelyeknek levegővel való feltöltését és légtelenítését komputer irányítja - olvasható a Membrana című, orosz nyelvű hírportálon.

A matrac gyengéden megmasszírozza gazdáját elalvás előtt, különös figyelmet fordítva a hátgerincnek és a derék tájékának. Reggel, ébredés előtt ismét megmasszírozza tulajdonosát, majd megemeli a fejrészt, megkönnyítve ezáltal gazdájának a felkelést.

Az intelligens matrac megálmodóinak a figyelme arra is kitért, hogy vannak, akiknek keményebb fekhelyen esik jobban az alvás, s akad olyan, aki szeret "belesüppedni" a puha matracba. Erre szolgál a három fokozatú szabályozó, ugyancsak háromféle erősségre lehet beállítani a matrac elektromos melegítőjét is.

A matracot, amely akár egy százkilós emberrel is "elboldogul", október 10-án hozza a Panasonic forgalomba 2,2 ezer dolláros, azaz 470 ezer forintos áron.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38