Átszervezéssel elkerülheti a csődöt az SGI

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 20. 20:24
Az illetékes bíróság megszüntette a Silicon Graphics Inc. (SGI) számítógépgyártó ellen korábban elrendelt csődeljárást, és áldását adta a jó nevű, ám nehézségekkel küzdő vállalat átszervezési tervére.
A többek között a Jurassic Park filmek grafikus megoldásait is jegyző, és az ilyen profilú rendszerek terén prominens szerepet játszó cég évek óta nehézségekkel küzd, olyannyira, hogy megmentéséhez drasztikus lépésekre volt, illetve van szükség. A januárban kinevezett vezérigazgató, Dennis MacKenna, márciusban elbocsátotta a dolgozók 12%-át, májusban pedig csődeljárást kezdeményezett a vállalat ellen, illetve beszüntette az MIPS processzoros és Irix operációs rendszerű, elavultabb számítógépek gyártását.

A most benyújtott terv szerint mind a menedzsment, mint pedig az igazgatótanács teljes mértékben megújul, az elsődleges cél pedig a nyereségesség visszaállítása a 2007-es pénzügyi évben. Ehhez folytatják a létszámcsökkentést; az átszervezés előtti 2200 főből mintegy 1600-at tartanak meg, amivel éves szinten 150 millió dollárt tudnak megtakarítani. A termékskála átalakításának szintén fontos szerep jut, így egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a felső kategóriás Itanium rendszerek mellett az olcsóbb, Xeon processzoros szerverek, valamint a memóriaközpontú rendszerek forgalmazására is. Az átszervezési elképzeléseket a csődügyekben eljáró bíróság mellet az összes hitelező is egyhangúlag elfogadta, az SGI-nak pedig sikerült kölcsönök formájában megfelelő pénzügyi fedezetet előteremtenie a lépések finanszírozásához.
Kulcsszavak: +céginfo SGI

Encoding Decoding Free 3.5.3

Meghajtók és mappák tartalmát tudjuk a lehető legegyszerűbb lépésekkel titkosítani ezzel az egyszerűen kezelhető programmal. Vigyázzon, hogy ne felejtse el a jelszót, különben nem lesz képes dekódolni a titkosított fájlokat!

2021. január 23. 11:41

Az Alienware megacélozza gamereknek szánt gépeit

Az Alienware 2021-től együttműködik az NVIDIA-val és az AMD-vel, hogy még gyorsabb és nagyobb teljesítményű megoldásokat kínáljon a játékosoknak és a tervezőknek. Emellett a vállalat az év elején bemutatta legújabb játékosoknak szánt modelljeit.

2021. január 23. 10:21

Szegeden nyitotta meg legújabb üzletét a DIGI

A DIGI a régióban az elmúlt 10 év során fokozatosan végrehajtott technológiai beruházásokkal összhangban, előfizetői kényelmét és érdekeit szem előtt tartva a Szeged Plázában nyitotta meg legújabb üzletét.

2021. január 22. 16:37

A Continental egy új iparági értékrendszer alapjait fekteti le

A Continental a járműbeszállító ipar egyik legátfogóbb fenntarthatósági ütemtervét tűzte ki maga elé, amivel egy új globális ipari értékrendszer alapjait fekteti le. Az ütemterv egy része az emissziómentes járművekkel foglalkozik: 2022-től kezdve a Continental az emissziómentes személygépkocsikkal, buszokkal, vonatokkal és egyéb járművekkel kapcsolatos globális tevékenységeit karbonsemlegessé fogja tenni. A program a vállalat gyártási folyamatira, valamint azok további felhasználási szakaszaira, és a használat utáni újrahasznosításra terjed ki. Ezáltal a technológiai vállalat hozzájárul ahhoz, hogy az iparág teljességgel karbonsemlegessé tehesse az emissziómentes mobilitást.

2021. január 22. 13:41

Új Dell monitorok a hatékony munkakörnyezetért

Ahogy egyre több vállalat tér át a hibrid munkavégzési modellre, úgy lesznek fontosabbak az olyan technológiák, amelyek munkahelytől és munkakörtől függetlenül segítik az alkalmazottak együttműködését. A dolgozók a tartalomkészítőktől és mérnököktől kezdve az adatelemzőkig és marketingszakemberekig mindannyian azt a tökéletes munkakörnyezetet keresik, amelyben a leghatékonyabban tudnak dolgozni. A Dell a legújabb üzleti monitoraival pont ezt a célt tűzte ki: magasabb szintre emelik a munkavégzést és az alkalmazottak hatékonyságát.

2021. január 22. 13:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás