A bolgár bankkártya-piacon a magyar Ingenico

Kovács Attila, 2006. szeptember 21. 16:15
Megkapta hitelesítését Bulgáriában az Ingenico Hungary Kft. POS terminálok csatlakoztatását szolgáló szoftvere. A bolgár kereskedelemi képviseletet áruval, illetve a fejlesztési feladatokat teljes egészében az Ingenico magyar leányvállalata látja el.
Az Ingenico Magyarország, Szlovákia, Csehország, Szerbia, Lengyelország és Kelet-Európa több állama után most Bulgáriában nyitott. „A kártyahasználat bolgár rendszere – több nyugat-európai példához hasonlóan – némileg eltér a magyar gyakorlattól. Bulgáriában egy nagy, Borica nevű elszámoló központ fogja össze és koordinálja az ország teljes kártyaforgalmát. Ehhez a központhoz csatlakoznak a bankok, illetve a kereskedelmi egységekben lévő POS terminálok és az ATM automaták” – mondta Lévai Gábor, az Ingenico hazai stratégiai igazgatója. Hozzátette: „Ahhoz, hogy egy új rendszer csatlakozzon ehhez az elszámoló központhoz, az alkalmazott szoftvernek teljesítenie kell bizonyos elvárásokat. Ezt a certifikációt kapta most meg az Ingenico rendszere.”

Lévai szerint Bulgária a bankkártyák tekintetében még egy nagyon friss, ugyanakkor nagyon kiszámítható piac. Az országban 2002-ben mindössze 2554 terminál üzemelt. Ez a szám 2006-ra már 6000 körül volt. Mivel sok a zöldmezős beruházás, tág tere nyílik a korszerűbb, chipkártyás rendszerek terjedésének. Az Ingenico tapasztalata szerint a POS terminálok egyes típusait gyorsított ütemben lehet majd bevezetni. Magyar szempontból külön említést érdemel, hogy a bolgár kereskedelmi képviselet technikai oldalról teljes egészében a magyar központhoz kötődik. Tehát nemcsak, hogy innen látják el áruval az országot, hanem a szoftveres, és egyéb fejlesztések is itt történnek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Zöld forradalom a Schneider Electric épületeiben

Idén októbertől a Schneider Electric 13 épülete már karbonsemlegesen működik, a társaság ezzel is hangsúlyozza elköteleződését a globális klíma-célkitűzések mellett. A cég 2018-ban 130 ezer tonnával csökkentette CO2-kibocsátását. 

2019. október 14. 10:09

Új nyomtatási lehetőségeket kínál a Xerox

A speciális nyomtatási megoldások a digitális szegmens leggyorsabban növekvő ágazata, a Xerox éppen ezért fejlesztette ki az Adaptive CMYK Plus technológiát, amely az új Xerox PrimeLink C9065 / C9070 színes nyomtatóhoz és a Xerox Color C60 / C70 nyomtatókhoz készült.

2019. október 13. 13:30

Az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal kötött együttműködési megállapodást a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft.

Exkluzív stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal, a Zubair Corporationnel. A megállapodás keretében a Zubair a QUADRON kizárólagos ománi partnereként értékesíti majd a magyar vállalkozás kibervédelmi szolgáltatásait Ománban. A felek a megállapodástól a következő egy év során közel 300 millió forint (egymillió dollár) értékű üzleti potenciál felderítését várják. 

2019. október 13. 12:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás