Letölthető a Firefix 2.0 majdnem végleges verziója

Genda Csongor Zoltán, 2006. október 2. 18:42
A Mozilla a napokban elérhetővé tette Firefox webböngészője 2.0-ás verziójának szinte végleges változatát, a Release Candidate 1-et.
Mivel azonban tesztverzióról van szó, a fejlesztők továbbra is azt ajánlják, hogy csakis szakavatott személyek telepítsék a szoftvert. Természetesen a nyílt forráskódú böngésző számtalan újítást tartalmaz az elődjéhez (az 1.5-öshoz) képest. A szakemberek nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra, ugyanis a browser komoly anti-phishing megoldással érkezik. A meglátogatott honlapokat a szoftver összehasonlítja egy a veszélyes webhelyeket felsorakoztató adatbankkal, és szükség esetén figyelmezteti a felhasználót. Érdemes még megemlíteni az Előzmények/Nemrég bezárt lapok menüpont alatt elérhető opciót, melynek köszönhetően vissza lehet hívni az akaratlanul bezárt oldalakat, ám ha lefagy a számítógépünk, akkor újraindításkor megjelennek a legutoljára megnyitott szájtok.

Helyesírás-ellenőrző funkcióval is felvértezték a fejlesztők a szoftvert, amely a fórumozók illetve blogírók számára jelenthet nagy segítséget. A tabulált böngészést illetően is változások történtek, vagyis a megnyitott fülek mindegyikén található egy a lap bezárására alkalmas X gomb. Érdekesség még, hogy a jobb felső sarokban elhelyezett keresőablakba beírván a keresendő kifejezést javaslatokat tesz a szoftver felhasználóknak.

A Net Applications piackutató cég egyik friss felmérése szerint egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Firefox hazánkban is, azaz az internetezőknek már a 28,7%-a használja a tűzrókát. A Mozilla hónap végén tervezi kiadni a most közreadott tesztverzió végleges változatát. Az alapítvány honlapján magyar nyelven is elérhető a JavaScript 1.7-est támogató Firefox 2.0 Release Candidate 1 (http://www.mozilla.org/projects/bonecho/all-rc.html).
Kulcsszavak: Firefox böngésző Mozilla

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás