Óriási kockázatnak lesznek kitéve a Vista-felhasználók?

Genda Csongor Zoltán, 2006. október 3. 18:32
A McAfee a hétfői napon egy a Financial Times-ban lehozott egész oldalas hirdetésben veti szemére a Microsoftnak, hogy az nem működik kellőképpen együtt a biztonsági megoldásokat szállító cégekkel.
A vád szerint a a redmondi konszern nem ad ki információkat a jövőre érkező operációs rendszere kerneljéről, aminek következtében a fejlesztő cégek nem tudnak olyan hatékony védelmi szoftvereket kidolgozni, amely teljes körű védelmet nyújtana a majdani Vista-felhasználóknak. A McAfee igazgatója szerint a Microsoft egy olyan világot akar létrehozni, amelyben nem csupán az operációs rendszerek, hanem a biztonsági megoldások piacának nagy részét is ők uralnák. Pár héttel ezelőtt a Symantec is hasonló vádakkal illette a monopolhelyzetét kihasználni akaró redmondi konszernt.

A McAfee szerint óriási kockázatnak lesznek kitéve azon Vista-felhasználók, akiknek PC-jét csupán a Microsoft biztonsági szoftvere védi majd. "Ha valami balul üt ki, akkor az a világ számítógépeinek 97%-át fogja érinteni!"- vélik a szakemberek.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az e-mail használat a munkahelyen és a GDPR!

A legtöbb szervezet a mindennapi munka során az üzleti kapcsolattartásra elektronikus levelezést használ és ennek érdekében a munkatársak számára céges domain alatt postafiókot hoz létre.

2020. február 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás