Az MTA SZTAKI szótára az origo szolgáltatásai között

forrás Prim Online, 2006. október 6. 18:34
Mostantól új formában találhat rá az, aki az MTA SZTAKI szótárát keresi a weben. A T-Online Magyarország és az MTA SZTAKI együttműködéseként októbertől a legnépszerűbb ingyenes online szótár az origo szolgáltatásai között jelenik meg. Az együttműködés nem érinti a szolgáltatás tulajdoni, fejlesztési és üzemeltetési feltételeit, ezekkel továbbra is az MTA SZTAKI rendelkezik.
A SZTAKI Szótár több, mint tíz éve a magyar web leglátogatottabb szótár szolgáltatása. Egyszerű kezelhetősége, átláthatósága és nem utolsósorban ingyenessége miatt rendkívül népszerű a felhasználók körében. Olyan különleges funkciók teszik hatékonyabbá a legtöbb ingyenes online szótárral szemben, mint a hangos szótár, amely a kiejtés elsajátítását könnyíti meg, vagy a nagyobb terjedelmű szövegek fordítását segítő szószedet funkció. A SZTAKI szolgáltatása jelentős szóadatbázissal rendelkezik, elsősorban az angol-magyar, magyar-angol szótár esetében, ahol 185 ezer szópár áll a felhasználók rendelkezésére.

Természetesen a SZTAKI Szótár eddigi elérése nem változik meg: a http://szotar.sztaki.hu oldalon változatlanul megtalálhatják a felhasználók. Mostantól azonban a szolgáltatás szorosabban integrálódok az [origo] kereső szolgáltatásai köze, és a T-Online Hasznos szótár szolgáltatása (http://www.t-online.hu/hasznos/index.html) is a SZTAKI Szótár oldalára mutat.

A SZTAKI évek óta működő, magas színvonalú szolgáltatását több területen is bővíteni kívánja. Az igényes megjelenésű oldal némiképp megváltozott külsejéhez ezért tartalmi fejlesztések is párosulnak. Egyrészt növelni szeretnék a nyelvek számát, amelyekből jelenleg hat található az adatbázisban (angol, német, francia, olasz, holland és lengyel), másrészt a meglévő szótárak tartalmát is fejleszteni kívánják a későbbiekben.

Ezen kívül a fejlesztésbe szeretné aktívabban bevonni a szótárazó felhasználókat, és ebben játszik különösen jelentős szerepet az [origo]-val való együttműködés. A SZTAKI olyan alkalmazásokkal egészítené ki szótárait a jövőben, amelyek erősítik az oldal közösségi jellegét. Az [origo] látogatói így újabb színvonalas szolgáltatást vehetnek igénybe, miközben aktívan részt vehetnek a szótárak javításában, fejlesztésében, egyfajta webközösséget létrehozva.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27