11 biztonsági frissítés a keddi Microsoft csomagban

Milkovits Gábor, 2006. október 7. 09:10
A Microsoft október 10-ére várható szokásos havi frissítőcsomagjában az előzetes hivatalos közlemény szerint 11 biztonsági frissítés lesz, köztük legalább egy-egy kritikus Windows vagy Office sebezhetőséget korrigál.
A frissítések közül hat a Windows-hoz, négy pedig az Office-hoz érkezik, míg a tizenegyedik, mérsékelten veszélyes javítás a .NET platformhoz kerül kiadásra. A szoftverkonszern szokásához híven frissíti „Windows Malicious Software Removal Tool” nevű vírusirtóját is. A frissítések remélhetőleg tartalmaznak a legújabban felfedezett, és egyelőre kijavítatlan biztonsági réseket orvosló foltokat; a Microsoftnak az egyik webes Active X vezérlő hibájával kapcsolatos korábbi közleménye legalábbis erre tesz utalást. Pontos adatokat azonban nem lehet tudni, mivel a cég előzetes közleményében (http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/advance.mspx - angolul) szokásához híven nem sorolja fel, hogy mely biztonsági résekhez ad ki javítást októberi csomagjában.

A 11 frissítés a szeptemberi 3 után ismét sok feladatot róhat a rendszergazdákra, akik a nyáron sem pihenhettek sokat, mivel annak három hónapja alatt összesen 31 biztonsági frissítést bocsátott ki a Microsoft.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05