Az Ericsson 43 Gb/s sebességű optikai átviteli technológiát tesztel

forrás Prim Online, 2006. október 7. 14:16
Az Ericssont DWDM (nagysűrűségű hullámhossz-multiplexálás) optikai technológiáját választotta a Deutsche Telekom vezetékes hálózatokkal foglalkozó üzletága a T-Com Németországban, nagyvárosi és regionális hálózatainak felújításához.
A szerződés értelmében az Ericsson Multihaul WDM megoldását, a Marconi márkájú MHL 3000 berendezést szállítja a Deutsche Telekom szélessávú/vezetékes üzleti egysége, a T-Com számára. A T-Com 2004-ben kezdett el WDM-platformot alkalmazni ún. longhaul megoldásként, most pedig elhatározta, hogy az MHL 3000 Metro megoldás használatával kiterjeszti nagyvárosi és regionális hálózataira is.

Az Ericsson Multihaul WDM-megoldása révén a T-Com képes lesz a növekvő szélessávú igények kielégítésére hatékony, nagysebességű adatátviteli, tárolási, video- és hangszolgáltatások nyújtásával, kiemelkedő sávszélesség-kihasználás és szolgáltatásminőség mellett.

Moduláris architektúrájának köszönhetően az MHL 3000 bármilyen hálózati igényhez alkalmazkodik, a felsőbb rétegektől egészen a maghálózatig, egyetlen, teljes körű optikai átviteli hálózati (OTN) megoldásban. Ezzel csökken a hálózat összetettsége és a tulajdonlás költsége.

A szerződés keretén belül az Ericsson és a T-Com a világon elsőként hajtották végre a következő generációs, 43 Gb/s sebességű optikai átviteli technológia próbaüzemét, 1000 km-es kapcsolaton. Az IP-magútválasztók között 40 Gb/s kapcsolatot lehetővé tevő technológia segítségével a T-Com kiterjesztheti hálózati kapacitását, és így megfelelhet a szélessávú szolgáltatások felhasználásában tapasztalható gyors növekedésnek.

40 Gb/s sebességű optikai átvitel alkalmazása elősegíti a szolgáltatók költséghatékony áttérését nagyobb kapacitású optikai összeköttetésre, meglévő és új infrastruktúrán.

Ez a technológia 40 Gb/s sebességű, nagy távolságra kiterjedő átvitelt tesz lehetővé a meglévő 10 Gb/s DWDM-infrastruktúrán, ráadásul szálpáronként akár 6,4 Tb/s sebességnövekedési potenciált biztosít a szolgáltató számára.

Az Ericsson következő generációs, 43 Gb/s sebességet lehetővé tevő optikai átviteli technológiája a „vissza a nullára” differenciális kvadratúra-fázisbillentyűzés (RZ-DQPSK) nevű új modulációs formátumon alapul. Ez a modulációs formátum nagy mértékű robusztusságot biztosít a PMD-vel (polarizációs módusú diszperzió) szemben.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy app lehet a híd a szülő-gyerek közötti digitális szakadék felett

A jövő generációjának tagjai átlagosan tízéves korukban kapnak telefont, de ez korántsem jelenti azt, hogy tisztában vannak az online jelenlét veszélyeivel is. A szülők legegyszerűbb eszköze a tiltás és a használat, illetve alkalmazások korlátozása, így azonban jelentős digitális szakadék alakulhat ki a szülő és gyermeke között. A Start it @K&H-ban fejlődő Mongu for Teen startup csapata erre az aktuális kihívásra kínál megoldást. A szülő-gyermek együttműködésére épülő alkalmazás segítségével ugyanis a gyermek biztonságosan felépítheti online magánszféráját, felismerheti és kivédheti a veszélyeket, miközben biztosítja a lehetőséget a szülői védelemre is.

2019. szeptember 18. 15:39

Nagy az érdeklődés a BKK Mobiljegy iránt

Jelentős forgalmat bonyolított az év kilenc hónapja alatt a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által üzemeltettet Nemzeti Mobilfizetési Rendszer. A mobilparkolást, az e-matricát és a HU-GO díjtermékeket kiszolgáló rendszeren keresztül 2018. végétől több állatkertben és vadasparkban is elérhető a sorban állás és plusz költségek megfizetése nélküli elektronikus belépőjegy szolgáltatás, illetve 2019. június elejétől a digitalizált fővárosi közösségi közlekedési jegy-megoldás a BKK Mobiljegy. A 2019. év kilenc hónapja alatt a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer mintegy 21 milliárd forint forgalmat bonyolított.

2019. szeptember 18. 11:06

Prepaid TV szolgáltatást vezet be a UPC

MyTime néven új, előre fizetéses TV szolgáltatást vezet be a UPC. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy mostantól a csomagok között rugalmasan, akár egyik hónapról a másikra váltsanak. A szeptembertől elérhető MyTime szolgáltatás az aktuális igényekhez igazodó, rugalmas televíziózási élményt nyújt. 

2019. szeptember 17. 11:30

5G frekvencia: három jelentkező került az árverési nyilvántartásba

Három jelentkezőt – a Magyar Telekom Nyrt.-t, a Telenor Magyarország Zrt.-t és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t – vett árverési nyilvántartásba szeptember 13-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Az árverési eljárás az ötödik generációs (5G) mobiltechnológia bevezetésének támogatására és a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokra alkalmas frekvenciák értékesítésére indult. Az eljárás a tartalmi vizsgálattal, majd a licitnapokkal folytatódhat, eredmény késő őszre várható.

2019. szeptember 13. 13:01

Az önkormányzatiság egy alkalmazásba költözött

A HelpyNet egy olyan magyar alkalmazás, ami a hazai önkormányzatok igényeire szabva lehetővé teszi a lakosoknak a kényelmesebb ügyintézést, illetve bajba jutásnál a gyors segítségkérést, segítségnyújtást. A rendszer egy mobilapplikáción keresztül összeköti a település lakosait a háttérben működő szervezetekkel (pl. közműszolgáltatók), illetve riasztás vagy bejelentés esetén azonnali segítséget nyújthat 0-24 órában.

 

2019. szeptember 11. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás