Citrix Megoldások Konferencia - negyedszer

Kovács Attila, 2006. október 17. 17:14
Október 17-én Budapesten negyedik alkalommal tartottak egész napos Citrix Solution Konferenciát. Ezúttal a Microsofttal és a HP-val közösen tartott rendezvényen a mintegy 170 résztvevő összesen 15 (öt plenáris-, tíz szekció-) előadást hallgatott meg.
A konferencia számos üzleti racionalizálási és technikai perspektívát kínált, emellett mélyre ható elemzéseket a termékekről, azok jellemzőiről illetve az on-demand hozzáférés alapjául szolgáló technológiákról. Többek között a következőkre adott választ: hogyan segít az on-demand hozzáférés a végponttól-végpontig hozzáférési platformon keresztül; a Citrix Access Platform megoldás hogyan biztosítja bármilyen méretű szervezet IT osztálya számára a láthatóságot, azaz hogy az informatikai környezeten keresztül az információáramlás minden dimenziója megfigyelhető, monitorozható, mérhető, auditálható, lejelenthető és archiválható legyen; egy biztonságos hozzáférést szállító platform gyakorlati előnyei; Citrix-vevők és -partnerek tapasztalatai implementációkról, a hozzáférési megoldás telepítéséről; mélyreható technikai információk az újdonságokról. A konferencián bemutatták, hogyan segítenek a Citrix technológiák az alkalmazás-szolgáltatás virtualizációjában és optimalizációjában, hogyan szállítják az alkalmazásokat bármelyik felhasználóhoz bárhová, és hogyan biztosítják a megfelelő hozzáférési megoldást a kis- és középvállalatok számára.

Ami a technikai újdonságokat illeti: szó volt a Citrix Presentation Server implementációkat, az SSL VPL megoldásokat, a webalkalmazás-optimalizációt és a biztonságot érintő legújabb technológiákról és legjobb gyakorlatokról; arról, hogyan nyújt a Citrix SmartAccess tetszőleges felhasználói környezethez szabott, szituáció-alapú hozzáférést "sense-and-respond" technológiával; továbbá arról, hogyan kell optimalizálni a webalkalmazások szállítását, akár a webalkalmazás-teljesítmény javítása, akár a szerverkihasználtság optimalizálása a cél.

Néhány, a konferencián elhangzott bejelentés

Az elérési infrastruktúra szállító Citrix tavaly több mint 900 millió dolláros árbevételt realizált, a 2006. évi terv 1100 millió dollár. 2007-ben piacra kerül a cég asztali számítógépeket kiszolgáló Citrix Application Streaming szoftver családja. A Citrix következő, Longhorn alkalmazás-szolgáltatás alapú projektje a Constellation.nevet viseli.

Távoli irodák biztonságos üzemeltetését nyújtva, a Microsoft ISA (Internet Security Access) szerver és a Citrix WANScaler nagy teljesítményű WAN-optimalizáló és hálózati alkalmazás.gyorsító megoldás a jövő év második felében együtt kerül piacra. A Citrix a Windows platform képességeit kiterjeszti, ezáltal kényelmesebbé, könnyebbé válik az alkalmazás-üzemeltetés. 

A HP vékony kliens technológiájával, illetve vékony kliens eszközeivel támogatja a Citrix installációkat (amelyeknek 46%-a állítólag HP szervereken történik). Három szinten kínál vékony gépeket a HP: belépő szinten a t5125, közép kategórián a t5520, legfelső szinten pedig a t5720, illetve a PCI-kártyával bővíthető t5725 vékony kliens áll rendelkezésre.

A konferencia idején kamarakiállítást tartottak, amelyen nyolc kiállító (Citrix, HP, Polygon, Wyse, Delta, Igel, Liscom, System Builders) vett részt.
Kulcsszavak: Citrix konferencia

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nonprofit szervezeteket is támogat a Microsoft a hatékony távmunkában

A hatékony távoli munkavégzésnek most mindennél fontosabb szerepe van. A Microsoft olyan nemzetközi és nonprofit szervezetek partnere, amelyek a frontvonalban teljesítenek szolgálatot. A vállalat számos lehetőséget tett elérhetővé számukra, hogy segíthesse őket létfontosságú küldetésük megvalósításában, alkalmazottjaik és önkénteseik támogatásában.

2020. április 7. 10:25

Középiskolások százezrei tanulnak matekot ingyen az interneten

A rendkívüli helyzetre tekintettel ingyenesen és regisztráció nélkül érhető el a mateking.hu teljes középiskolai matematika tananyaga, valamint az érettségire felkészítő felülete is. Az e-learning oldal leckéi a NAT szerinti tematikában vannak rendszerezve, ezzel is segítve a diákok és a tanárok munkáját. Az ingyenes időszak első három hetében több mint 1 millió egyedi látogatója volt a mateking.hu-nak, statisztikáik szerint pedig már most a középiskolások egynegyede rendszeresen használja őket matematikatanuláshoz.

2020. április 7. 09:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Már elérhetők az államilag támogatott kurzusok a Codecoolnál

2020. április 7. 16:51

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55
online sportfogadás