Firefox 2.0 RC3 utolsó tesztverzió

Milkovits Gábor, 2006. október 18. 07:08
A Mozilla kiadta a Firefox 2.0 böngészőnek a végleges változat előtti utolsó tesztverzióját, Release Candidate 3 néven (http://www.mozilla.org/projects/bonecho/all-rc.html).
A szoftverfejlesztők hagyományosan utolsóként olyan tesztváltozatot szoktak kibocsátani, amely a végleges alkalmazás összes funkcióját biztosítja. A Firefox 2.0 RC3 esetében szintén ez várható, bár a Mozilla közleménye szerint a teljes tesztelési folyamat közben igyekszenek továbbfejleszteni a böngészőt. A Firefox 2.0 elődjéhez képest több újdonságot is tartalmaz. Ilyen például teljesen megújult vizuális megjelenítés, a füleken egyenként elhelyezett oldalbezáró „x”, vagy az új weboldalaknak külön ablak helyett automatikusan az adott ablakon belüli új lapon történő megnyitása. Ezeknél is fontosabb lehet az, hogy a véletlenül bezárt lapok külön menüből egyetlen kattintással újranyithatók, sőt, a „Session Restore” megoldás segítségével a rendszer ideiglenes megbénulása – például áramszünet – után az összes utoljára nyitva lévő oldal, illetve az összes felhasználó által online begépelt szöveg újra előhívható. Az online űrlapok üres kockáiba beírt szövegek ráadásul automatikus helyesírás-ellenőrző alkalmazással megvizsgálhatók az elküldés előtt.

A Firefox 2.0 a fentiek mellett beépített adathalászat elleni megoldással is rendelkezik, illetve szorosan együttműködik a különféle online keresőkkel, amelyek közül a Google mellett immár mások, így a Yahoo, vagy az Answers.com keresője is beépíthető a böngészőbe. A Mozilla az eddigi frissítésekhez hasonlóan az eddigi legnagyobb mértékű megújítás előtt sem közölt előzetes dátumot a kibocsátásra vonatkozóan, csupán annyi tudható, hogy az valamikor a hónap végére várható. Érdekesség, hogy a fő rivális Microsoft Internet Explorer 7 szintén ekkortájt érkezik: letölthető szoftverként állítólag már a héten, az Automatikus Frissítésen keresztül pedig november 1-jén.
Kulcsszavak: Firefox böngésző Mozilla

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HP a V4 Future Sports Festivalon mutatja be legújabb OMEN gaming eszközeit

 A HP az OMEN termékek széles kínálatát mutatja be szeptember 21-én és 22-én a V4 Future Sports Festivalon. A kilátogató játékosok megismerhetik az OMEN 15 és OMEN X 17 laptopokat, amelyek a Tempest hűtési technológiának köszönhetően kiemelkedő teljesítményre képesek és az új OMEN Desktop asztali gépet, amely minden elemében játékosoknak készült. A vállalat emellett olyan kiegészítőket mutat be, mint például az OMEN Photon vezeték nélküli egér, amely könnyedén személyre szabható és Proaktív Vezeték nélküli Technológiájával 0,2 ms-os válaszidőre képes. A HP ezek mellett bemutatja a játékosoknak OMEN kijelzőit is, köztük a 32 colos vagy 27 colos monitorait NVIDIA® G-SYNC® technológiával. 

2019. szeptember 19. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás