Teljes adatbiztonságot kínál a Neoware "vékony kliens" noteszgép

OTS - Cégvonal, 2006. október 19. 11:02
A Neoware cég piacra dobta Neoware m100-as "vékony kliens" noteszgépét (thin client notebook), amely e géptípus biztonságát a noteszgépek mozgathatóságával ötvözte. A hagyományos mobil eszközöktől eltérően, amelyek a potenciálisan érzékeny adatok helyileg, noteszgépen történő tárolásával kockáztatják azok elvesztését, a Neoware m100-as vékony kliens noteszgép nem teszi ki az adatokat semmiféle kockázatnak, mert nincs merevlemez-meghajtója és semmilyen információt, így az alkalmazottakra vagy az ügyfelekre vonatkozó információkat sem tárolhatja helyileg. Az összes fájl és alkalmazás a szerveren marad, ahol nagyobb védelmet élvez az adatlopással szemben.
Az elveszett adatok a magánszemélyek és a szervezetek számára egyaránt költséges következményekkel járnak. A titoktartási és biztonsági kérdésekkel foglalkozó Ponemon Intézet szerint az adatbázisok feltörése alkalmanként átlagosan 5 millió dolláros közvetlen költséget rónak a vállalatokra, az áldozatok 20 százaléka pedig megszakítja a kapcsolatot azokkal az intézményekkel, amelyek adataik biztonságáért feleltek. Mi több, a Privacy Rights Clearinghouse nevű nonprofit szervezet adatai szerint egyedül az Egyesült Államokban több mint 93 millió, érzékeny személyi információkat tartalmazó rekord veszett el az adatbázisok feltörése miatt.

Klaus Besier, a Neoware elnöke szerint az m100-as vékony kliens noteszgép mérföldkövet jelent a vékony kliensek fejlesztésében. – A vékony klienseket több mint egy évtizeddel ezelőtt biztonságos és könnyen kezelhető számítógépként népszerűsítették. Mostanáig azonban csak helyhez kötötten használhatták őket, így nem segítették azokat az alkalmazottakat, akiknek mobil hozzáférésre volt szükségük. A mai világban, ahol felerősödtek az adatok biztonságos tárolásával kapcsolatos félelmek, a Neoware m100-as lehetővé teszi, hogy az úton levők is biztonságosan kihasználják a vékony kliensek nyújtotta lehetőségeket, egyszersmind új piaci szegmenset teremt a Neoware személyi számítógépek számára.

A Neoware m100-as vékony kliens noteszgépnek nincs merevlemez-meghajtója vagy ventilátora, semmilyen mozgó alkatrésze, így csendesen működik, rendkívül megbízható, a telepe pedig több mint hat órán át kitart. A Neoware m100-asoknak 15 inches képernyőjük, országonként eltérő billentyűzetük van, és csatlakoztathatók az Ethernethez, a USB-hez, a beépített Wi-Fihez vagy a mobiltelefonokhoz, így az adatokhoz bárhonnan - az irodából, a lakásból vagy a szállodából is - hozzáférhetnek.

A Neoware m100-as noteszgép kiegészíti a Neoware meglevő termékskáláját, és támogatja a Microsoft  Windows  Xpe és Linux operációs rendszereket. A Neoware m100-as Linuxszal kombinált változata 759 dollárba, a Microsoft Windows XPe-s változat pedig 799 dollárba kerül. Az utóbbi forgalmazása októberben kezdődik, de a Linuxos változat is nemsokára megjelenik a piacon.
Kulcsszavak: Neoware security notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50