Az internetes üzlet a megoldás a megszorítások idején

forrás Prim Online, 2006. október 19. 12:12
Az Internet Hungary 2006 konferencián egyértelműen megfogalmazódott, hogy az internet megállíthatatlanul terjed és technológiai fejlettsége okán az egyre könnyebben használható háló komoly szerepet tölthet be a megszorítások következtében életünk minden részét érintő racionalizálásban. Hiába támogatja az információs társadalom fejlődését az állami rendelkezések bevezetése ha annak infrastrukturális és affinitási hiányosságai miatt a felhasználó nem érzi önmaga számára sem előnyösnek, sem elengedhetetlennek.
Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezető igazgatója szerint a közigazgatás elektronikus felületének, az Ügyfélkapunak a létrehozása után úgy tűnik, most jutott el a végrehajtási felelősökhöz az a több éve hangoztatott üzenet, hogy hiteles, számonkérhető elektronikus ügyintézést elektronikus aláírás alkalmazása nélkül nem lehet megvalósítani. Bár egyre többet hallani egy tervezett ún. állampolgári azonosítóról, vigyáznunk kell arra, hogy ne csak az eszközt, hanem a célt tartsuk szem előtt, azaz az állampolgárok valóban rendelkezzenek az elektronikus ügyintéséshez számítógéppel, internet kapcsolattal, valamint az elektronikus ügyintézési rendszer használatához szükséges tudással is – tette hozzá a NetLock ügyvezetője. Bódi Gábor a MEH-EKK főosztályvezetője szerint a jövő januártól kötelezővé váló elektronikus adatszolgáltatás nagy előrelépés az elektronikus közigazgatás megvalósítása felé és a hivatal természetesen nagy hangsúlyt fektet a jövőbeni kötelezett felhasználók megfelelő tájékoztatására és képzésére is.

A konferencián bejelentették a www.mobilfizetes.hu oldal elindulását. A portál legfőbb célja, hogy minden szükséges információt megadjon és közzétegyen az idelátogatóknak a mobilvásárlás, mobilfizetés és egyéb mobiltelefonnal kapcsolatos kiemelt szolgáltatásokról. Az információ-átadáson kívül az üzemeltetőnek az is célja, hogy egy olyan közösséget hozzon létre, akik érdeklődnek a mobilkommunikáció újításai iránt vagy érdekeltek fejlesztésében. „Rengeteg olyan, már kiaknázott, kiemelt funkcionalitást tud nyújtani a mobiltelefon, amikről az emberek nagy része még nem is tud, pedig sokkal kényelmesebbé tehetné az életét - mondta el Inotay Balázs, a mobil alkalmazásokat fejlesztő Cellum Zrt. elnöke Tihanyban. Az autópálya matrica mobiltelefonos értékesítése bizonyítja, hogy a mobilfizetésre igenis szükség van - tette hozzá Fejes Sándor, a Hedz.hu, a mobiltelefonos fizetési alkalmazás fejlesztő cég képviseletében Fejes Sándor szerint az emberek hajlandóak a kényelem érdekében megfizetni a mobilos fizetés plusz költségét is.

Az internet hatalmas változásokon ment keresztül az elmúlt években, nemcsak az üzleti szférában, de a civil nyilvánosság tekintetében is. Dan Gillmor a Center for Citizen Media igazgatója előadásában elmondta, hogy a változás elsősorban a média demokratizálódása a blogok, podcastok és mashupoknak köszönhető, melyek több honlapot, vagy forrást összekötő kép és információ források. Míg kezdetben a passzív olvasás jellemezte a felhasználókat, manapság aktívan építik a különböző oldalak tartalmát. Gillmor szerint a „one-to-many” internetes kommunikáció irány hamarosan megváltozik, mert az olvasóknak lehetősége nyílik beleszólni az írásokba. Sőt, a legtöbb esetben az olvasók többet tudnak annál, aki az oldalakat szerkeszti, mely jelentős többlet információhoz juttatja a szerzőket.

A konferenciával kapcsolatban bővebb információ a www.internethungaria.hu oldalon található.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digital Health Summit – minden, amit ma tudhatunk a jövő egészségiparáról

Vajon elvégezheti egy robot a műtét utáni rehabilitációt, úgy, hogy a terapeuta több ezer kilométerről figyeli a gyógyulást? Miért lehet jó ötlet a digitalizált receptfelírás az orvosnak, betegnek és persze a finanszírozónak egyaránt? Kinek, mikor és hogyan érdemes befektetni a digitális egészségügybe? Izgalmas kérdések, viták és valódi válaszok várják a résztvevőket a digitális egészségügy első hazai konferenciáján, 2020. február 27-én.

2020. február 24. 13:22

Újabb termékek a Dell Technologies kínálatában

A Dell Technologies új peremhálózati megoldásokat jelentett be, melyek segítenek a vállalatoknak feldolgozni és értékes információvá alakítani a legváltozatosabb helyekről származó, több milliárd eszközben rejlő adathalmazt. A bővített portfólió olyan innovációkat tartalmaz mint a kompakt edge szerver, egy kisméretű moduláris adatközpont, továbbfejlesztett telemetriafelügyelet és egy streamelemző platform.

2020. február 24. 09:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás